La finalul săptămânii trecute, sala de sport a Colegiului Național „Avram Iancu” Ștei a găzduit turneul de volei feminin din cadrul Diviziei Speranțe, Seria L, organizat sub egida Federației Române de Volei.

Din cele 12 serii care cuprind „tabloul” Diviziei Speranțe feminin, cele patru echipe din județul nostru, CSȘ „Avram Iancu” Ștei (prof. antrenor Răzvan Fărcanea), LPS Bihorul Oradea (prof. antrenor Rodian Achimescu), ACS Arany Salonta (prof. Antrenor Adrian Iancău) şi CS Era Sport Oradea (prof. antrenor Ioana Sansilav) concurează alături de reprezentanta județului Arad, CS Victoria Nădlac (prof. antrenor Sorin Vârșăndan), o grupare care în ediția trecută a fost vicecampioana României la această categorie de vârstă. Turneul de la Ștei a fost al treilea din grupă, iar sub Apuseni, din cauza numărului impar de echipe, a „stat” gruparea din Salonta de această dată. Condițiile turneului au fost, din nou, de cea mai bună calitate datorită implicării conducerii CN „Avram Iancu” Ștei, compusă din prof. Cristian Andru și prof. Emanuel Coroiu, director, respectiv director adjunct, care au asigurat condiţii ca la marile evenimente într-o sală primitoare, curată și bine încălzită. Pe parcursul celor două zile, sâmbătă și duminică, sala colegiului a fost luată cu asalt de numeroșii iubitori de volei, printre care, ca de obicei, am remarcat prezența primarului și viceprimarului orașului Ștei, ing. Iulian Balaj și ec. Marius Cioară, mari iubitori, dar și susținători de sport.

În prima zi s-au înregistrat rezultatele: Ștei - LPS 3-0; CS Era - Nădlac 0-3; LPS - Nădlac 0-3; Ștei - CS Era 3-0: Duminică, în prima partidă, LPS Bihorul Oradea a învins fără drept de apel, cu 3-0, concitadina CS Era Sport Oradea, o echipă în „căutarea” unei formule de joc, din cauza mutărilor din lotul acesteia. Turneul a fost „închis” cu meciul vedetă în care „Nepoatele Moțului” au sperat în realizarea marii surprize în fața vicecampioanelor țării. În ciuda unei mobilizări extraordinare, atât în teren, cât și în tribună, cu o galerie extraordinară care a „cedat” doar pe final fondul sonor în fața celei oaspete, echipa șteiană a trebuit să se recunoască învinsă, 0-3, în fața unei garnituri mult mai valoroase care a jucat cu „motoarele” turate la maxim, respectându-și cartea de vizită. De altfel, seriozitatea arădencelor s-a văzut încă de la apariția în oraș, deoarece antrenorul a deplasat un lot numeros care a fost însoțit de o galerie „stufoasă”, compusă evident din părinți, rude, dar și simpli iubitori de volei, așa cum afirmau câțiva dintre ei. Arbitrajul acestui turneu a fost asigurat de orădenii Petre Pop și Alexandru Guda, împreună cu Eugenia Tocoian, din Ștei, iar asistența medicală, de Gianina Purle, în timp ce director de concurs a fost Ioan Carțiș.

Următoarele două turnee se vor disputa pe 3-4 și 17-18 martie, iar la faza semifinală se vor califica echipele clasate pe primele două locuri. Din Seria L favorite sunt CS Victoria Nădlac și CSȘ „Avram Iancu” Ștei.