Sala de Sport a Colegiului Național „Avram Iancu” Ștei a găzduit, la finalul săptămânii trecute, turneul de minivolei feminin din cadrul Seriei I, organizat sub egida Federației Române de Volei, în care cele patru echipe participante au fost din județul nostru.

 

Al treilea turneu din cadrul acestei serii a fost, ca și celelalte, de altfel, o „afacere” între bihorence dacă ținem cont că cele patru echipe concurente, CSȘ „Avram Iancu” Ștei, prof. antrenor Răzvan Fărcanea; CS Era Sport Oradea, prof. antrenor Ioana Sanislav; ACS Super Volei 2017 Oradea, prof. antrenor Marius Drăgan și ACS Viitorul Borș, prof. antrenor Anamaria Rada Fîcă, sunt din județul nostru, ele fiind bune cunoștințe în ultimii ani. Așa cum anticipam, sala colegiului șteian a „fremătat” din nou la întâlnirea cu voleiul, un sport cu multă tradiție la poalele Apusenilor, iar conducerea CN „Avram Iancu” Ștei, compusă din prof. Cristian Andru și prof. Emanuel Coroiu, director, respectiv director adjunct, s-au dovedit a fi niște gazde deosebit de primitoare, locația fiind pusă la „patru ace”, ca la marile evenimente.

Trebuie remarcat faptul că în pauza dintre seturi o minitrupă de majorete a delectat asistența printr-o prezență care a fost răsplătită cu numeroase aplauze. Pasiunea și dragostea pentru sport a fost din nou pusă în practică de primarul orașului Ștei, ing. Iulian Balaj, care, pe lângă sprijinul acordat și acestei discipline sportive, a fost prezent la meciurile acestui reușit turneu. Spectatorii au avut plăcerea să asiste la meciuri viu disputate în care vârsta fragedă a voleibalistelor a fost de multe ori „anulată” prin mobilizarea și dârzenia de care au dat dovadă de multe ori... „deasupra fileului”. În prima zi s-au înregistrat următoarele rezultate: CS Era - Super Volei 2017 3-1; Ștei - Borș 3-0; Super - Ștei 3-1 și Era - Borș 3-0. După ce au învins șteiencele, în a doua zi voleibalistele de la Super au jucat din nou „super” învingând cu 3-0 echipa din Borș, în timp ce fetele de la Era au „stricat” planul șteiencelor pe care le-au învins cu 3-1. Arbitrajul acestui turneu a fost asigurat de Alexandra Pența din Oradea și Eugenia Tocoian, din Ștei, în timp ce asistența medicală, de dr. Mihaela Baicu. Ultimul turneu se va desfășura la Oradea, în perioada 24-25 februarie, în organizarea ACS Super Volei 2017 Oradea.

P.S. Un fapt demn de remarcat a fost prezența și duminică în sala colegiului șteian a prof. Emanuel Coroiu, chiar dacă în acea zi își sărbătorea ziua de naștere. Un sincer „La Mulți Ani” îi transmit pe această cale, la care ne raliem și noi, toate voleibalistele șteience.