Tradiţia  concursului de culturism Trofeul Hercule va fi reînnodată   din toamna anului viitor. Anunţul a fost făcut într-o conferință de presă suţinută de staff-ul CS Heredeu Gold Gym format din Remus Heredeu și Cristian Ungur, și Iosif Lucuș, reprezentant de marcă al culturismului în Oradea.

Luptătorul Alexandru Lungu, cel care a avut ideea acestei colaborări, a fost invitatul special al întâlnirii cu mass-media. „Am un deosebit respect pentru domnul Lucuș, el a fost mentorul meu pe această linie și am început să trag de fiare la Sala Gladiatorul”, a afirmat Alexandru Lungu.

Competiţia va fi strcuturată pe două zile de concurs: „În prima zi vom face Cupa Heredeu Gold Gym, care își va păstra caracterul național, iar în următoarea zi va fi Trofeul Hercule, concurs internațional inclus în calendarul Federației Internaționale. Data exactă urmează să o anunțăm, dar în principiu ne-am dori să fie în luna octombrie în perioada Toamnei orădene. Ne bucurăm să anunțăm colaborarea cu domnul Lucuș, pe care îl consider ambasadorul culturismului din Oradea și Transilvania, un pionier al acestui sport în România”, a declarat Cristian Ungur.

În continuare, Trofeul Hercule își va păstra tradiția trofeelor confecţionate manual: „Statuia rămâne, trofeul se schimbă. În peste 40 de ani de când organizăm competiția nu s-au repetat trofeele. Au fost unicat în fiecare an”, consideră Iosif Lucuș.

La început, concursul s-a numit Trofeul Dacia, pentru ca după 1989 să devină Trofeul Hercule, cu caracter internațional.

Pionier al culturismului orădean, Iosif Lucuş a afirmat că va fi amenajat un muzeu al culturismului la Sala Gladiatorul din Oradea, care funcționează de 44 de ani. „Toate aparatele sunt făcute de mână. Lucram cu bomfaierul, cu aparatul de sudură, pila și realizam aparatele cu care lucrau sportivii. Pe vremea aia găseam fier peste tot”, a dezvăluit Iosif Lucuș.

Ultima ediție a Trofeului Hercule a avut loc în 2019, iar marele câștigător a fost Bogdan Mateșan, culturist în plină ascensiune care recent a primit la Copenhaga cardul IFBB PRO, fiind primul orădean care îl deține şi al patrulea din România. Tot în toamna acestui an, Mateșan și-a trecut în palmares titlul Mr. Olympia amator în Italia și marele premiu la Cupa Heredeu Gold Gym.

Alţi doi sportivi ai clubului orădean, Cosmin Antonescu s-a clasat pe locul 10 la Campionatul Mondial din Spania la categoria men’s physique din 28 de sportivi înscriși și Loredana Mateșan,pe locul 4 la Copenhaga, la Olympia Amateur.