Cu toate că Primăria Oradea, proprietara Bazei Sportive „Voinţa”, a decis că tenisul nu mai trebuie practicat în centrul oraşului, iată că această hotărâre nu îi împiedică pe cei care iubesc acest sport să organizeze o competiţie tradiţională. Astfel, Trofeul Damaco, ajuns la a 15-a ediţie, se va desfăşura de mâine şi până marţi pe terenurile Clubului Sportiv „Sănătatea”, administrat de către Iosif şi Dorina Kovacs.

 

„Anul viitor, Wimbledonul mic, la Baza Voinţa”

Dezamăgirea faţă de decizia administraţiei locale de a închide baza Voinţa a fost exprimată şi de către Mircea Maier, patronul grupului de firme Damaco şi susţinătorul financiar al turneului. „În condiţiile în care oficialităţile au decis închiderea bazei sportive Voinţa, care a ajuns să fie invadată de iarbă, probabil anul viitor vom organiza micul Wimbledon în această locaţie”, a afirmat, ironic, Mircea Maier, finanţatorul competiţiei.

Atât Iosif Kovacs, administratorul CS Sănătatea, cât şi Mircea Maier au susţinut că pentru Oradea este foarte important ca să nu se piardă un asemenea turneu de copii, care adună zeci de practicanţi ai sportului alb din mai multe judeţe din zonă. În acest sens este de apreciat colaborarea dintre cei doi şi Mircea Drăgoi, fostul organizator al competiţiei, dovedind astfel că sportul uneşte, nu dezbină, cum se întâmplă în alte domenii. Bugetul total al competiţiei din acest an s-a mărit faţă de ediţia trecută şi a ajuns la suma de 10.000 de lei. Sunt aşteptaţi aproximativ 70 de copii (majoritatea din alte oraşe) din Cluj-Napoca, Arad, Timişoara, Salonta, Satu Mare, Baia Mare, Deva şi, evident, Oradea, de la CS Sănătatea, CS Voinţa şi CSM Oradea. Aceştia vor evolua la categoriile de vârstă 10, 12, 14 şi 16 ani, atât la masculin, cât şi la feminin. Se va juca şi la dublu (băieţi şi fete), în funcţie de categoria de vârstă care va avea cei mai mulţi înscrişi, probabil 14 ani. Este un turneu de categoria I cuprins în calendarul Federaţiei Române de Tenis. Arbitrul competiţiei va fi timişoreanul Gheorghe Schipor, iar mingile de joc vor fi Dunlop. În condiţiile temperaturilor din această perioadă, competitorii vor avea apă de băut la discreţie. Performerii vor fi recompensaţi cu diplome şi cupe, iar în cinstea tuturor participanţilor, în seara primei zile a turneului va fi organizată o masă festivă.