O echipă mică, dar cu jucători, antrenor şi conducere cu suflet mare. Astfel ar putea fi sintetizată Gloria Căbeşti, revelaţia Ligii a V-a, Seria a II-a, o grupare respectată deopotrivă de suporteri şi... de adversari.

 

Stil ofensiv

Înfiinţată în urmă cu un deceniu, echipa căbeşteană a încheiat prima parte a campionatului, pe locul 2, cu un bilanţ de şapte victorii, trei egaluri şi o înfrângere, la şase puncte de liderul Unirea Oşorhei. Dincolo de aceste cifre, formaţia pregătită de Ionuţ Cergheş a impresionat prin stilul ofensiv, având cea mai bună linie de atac din serie. 50 de goluri în 11 etape, adică o medie de aproape cinci reuşite pe meci, care a atras în "Groapa cu lei", cum este supranumită arena Gloriei, un număr tot mai mare de spectatori! Mai mult, căbeştenii sunt singurii care au răpus prima clasată, chiar pe terenul acesteia, scor 3-2.

Gloria are în componenţă jucători tineri, formaţi la Bihorul Beiuş, sau din comună, bine struniţi de un tânăr pasionat, adept al fotbalului spectaculos. "Am încheiat un tur bun de campionat, având în componenţă un lot format din jucători tineri, care pe lângă cei doi - trei cu experienţă au facut posibilă clasarea pe locul 2, meritat, zic eu, având în vedere că suntem singura echipă care a învins Unirea, chiar la Oşorhei, o echipă bine organizată, experimentată, având în lot jucători cu multe meciuri în ligile superioare şi cu un antrenor experimentat la nivel de fotbal judeţean. Sunt foarte mulţumit de comportamentul jucătorilor noștri atât în teren, cât şi în afara lui, de jocul echipei, de stilul ofensiv pe care îl avem, dovadă cele 50 goluri marcate", a comentat antrenorul Ionuţ Cergheş.

 

Fiecare meci la victorie

Deocamdată, nu există posibilităţi de a ajunge mai sus, dar căbeştenii nu renunţă la crezul lor, acela de a aborda fiecare meci la victorie. "Vom încerca să abordăm optimişti returul. Cele 6 puncte ce ne despart de primul loc pot fi recuperate, dar mai presus de acest lucru ne interesează să ne îmbunătăţim jocul, să tratăm competiţia cu respect şi să avem aceeaşi unitate de grup.  Dacă va fi să ajungem pe primul loc, cu siguranţă că nu ne vom da la o parte, chiar dacă din punct de vedere financiar suntem o echipa mică. Mulţumesc pe aceasta cale primarului Silviu Toda, fără de care nu s-ar fi putut realiza aceste rezultate. În final, că tot se apropie Sărbătorile de iarnă, urăm tuturor adversarilor noştri, celor implicaţi în fotbalul bihorean şi nu numai Sărbători fericite!", a conchis Ionuţ Cergheş.

Fost jucător şi căpitan al Gloriei Căbeşti, primarul Silviu Toda, s-a declarat impresionat de parcursul din tur.  "A fost un tur de campionat reuşit, încadrându-ne în obiectivul fixat, locurile 1-3 la sfârşitul turului. Toată lumea a pus umărul la binele echipei, iar pe această cale ţin să le mulţumesc. În ceea ce mă priveşte, voi fi în continuare un susţinător necondiţionat al sportului pe care îl consider în primul rând sănătate. Trebuie să oferim o alternativă copiilor din comună şi din zonă şi prin aceasta să îi ferim de alte tentaţii nesănătoase ale vieţii. Voi continua să încurajez şi să susţin acest proiect care se numeşte Gloria Căbeşti", a afirmat Silviu Toda.