Tinerele handbaliste pregătite de către Sabin Dacău la Tonic Oradea dispută astăzi , cu începere de la ora 13.00, în sala de sport din Sântandrei, duelul cu CNE Râmnicu Vâlcea contând pentru etapa a 6-a din Seria B a Diviziei A la handbal feminin.

Dacă până la ora acestui joc, tânăra echipă bihoreană a avut drept adversare echipe cu experiență, de această dată va avea ocazia să își măsoare forțele cu fete de aceeași vârstă, dar care fac parte dintr-un Centru Național de Excelență. Acest aspect ar putea să le insufle o determinare suplimentară și, cine știe, să obțină primul rezultat pozitiv din actualul sezon competițional. Cu toate acestea, favorita acestei dispute rămâne totuși echipa din Râmnicu Vâlcea care, spre exemplu, a reușit să smulgă un rezultat de egalitate lui CSU Oradea (19-19), o formație de senioare, pe propriul teren, în etapa a doua. În ultima rundă, vâlcencele s-au impus clar 34-24 (20-13) în confruntarea cu ultima clasată, HC Harghita. În schimb, bihorencele n-au avut nicio șansă în deplasarea de la CSU Târgu Jiu, una dintre favoritele la promovare, fiind învinsă categoric, scor 43-23 (19-12). În acest context, prima șansă pe hârtie o are echipa din sudul țării, dar o abordare curajoasă a fetelor de la Tonic ar putea oferi surpriza.

În clasament, Tonic ocupă locul al 12-lea (penultimul), cu 0 puncte, în timp ce formația din județul Vâlcea este a 8-a în ierarhie cu 5 puncte adunate după o victorie, două egaluri și o înfrângere.

Celelalte dispute ale rundei a 6-a, care se dispută la finele acestei săptămâni, sunt: CSU Cluj-Napoca - CSU Reșița, Amy Slatina - CSU Oradea, CNOPJ Baia Mare - CSM Târgu Jiu și Arena Târgu Mureș - CSU UVT Timișoara. HC Harghita și Gloria Bistrița II vor sta.