Anul 2019 le-a adus noi rezultate pozitive celor de la secția de tenis a Clubului Sportiv „Bihorul” Beiuș, acolo unde profesorul Ioan Sferle a reușit, de-a lungul anilor, să insufle pasiunea pentru sportul alb mai multor generații de copii.

După cum declara profesorul Ioan Sferle, la secția de tenis a clubului beiușean se antrenează câteva zeci de sportivi, atât legitimați – 35 de copii, cu vârste între 7 și 16 ani, cât și amatori – circa 25 de copii și tot atâția adulți. Interlocutorul nostru a precizat că, pe parcursul anului 2019, elevii săi au participat la mai multe turnee organizate în Bihor, la Salonta sau Oradea, precum și în alte orașe din zona de vest a țării: Satu Mare, Cluj-Napoca, Timișoara, Arad sau Deva. Cât privește evidențiații antrenorului Ioan Sferle s-au numărat Florina Hele, Raluca Blaj, Sergiu Blaj, Iakab Ianis, Cristian Sferle, acesta din urmă impunându-se la două turnee în 2019.

Deși a organizat două competiții în 2019, una pe teren dur (bitum) – Cupa „Mara”, în septembrie și alta în sală – Cupa de Iarnă, în decembrie, antrenorul Ioan Sferle reclamă lipsa condițiilor optime de pregătire, subliniind că iubitorii tenisului din Beiuș nu au la dispoziție nici măcar un teren cu zgură, pentru antrenamente pe acest tip de suprafață fiind nevoiți să plece la Oradea. Nici situația sălii de sport din incinta Stadionului „Francis Matei” nu este prea bună, interlocutorul nostru declarând că, atunci când plouă, apa se infiltrează prin acoperiș, ajungând pe suprafață de joc, iar pe parcursul sezonului rece, în sală este frig! Tocmai lipsa unor condiții normale de pregătire, mai spunea Ioan Sferle, le-au determinat pe două dintre cele mai valoroase eleve de-ale sale – Raisa Oprea și Andrada Tirla – să plece, prima, la București și a doua, la Oradea, pentru a-și putea îndeplini visul de a face performanță în tenis.

Cu toate acestea, profesorul Sferle este optimist când vine vorba despre evoluția tenisului beiușean, acesta sperând că, muncind asiduu, sportivii săi se vor autodepăși în 2020. Totodată, Ioan Sferle își propune să mărească numărul copiilor care vor practica tenisul ca sport de performanță și, în paralel, să promoveze sportul de masă.

Ajuns la capitolul resurse materiale, interlocutorul nostru a declarat că secției de tenis i-au fost alocate, de la bugetul local, cincisprezece mii de lei, bani care sunt cheltuiți pentru achiziționarea de materiale sportive, precum mingi și fileuri. Cât despre dezvoltarea bazei materiale necesare bunei desfășurări a activității secției de tenis, antrenorul Sferle a declarat următoarele: „Să sperăm că o să avem și noi terenurile acestea afară, în 2020 să le inaugurăm, că suntem singurul oraș din România care nu avem terenuri de zgură, afară! Este ceva anormal, dar, se pare că, la noi, sportul, fenomenul sportiv a fost tratat ca o Cenușăreasă!”