Profitând de pauza competiţională cauzată de cele două jocuri ale naţionalei din preliminariile CM 2019, baschetbaliştii orădeni au disputat un joc de verificare în deplasare cu a patra clasată din primul eşalon al Ungariei. La capătul unui meci pe care l-au început slab, dar pe care l-au încheiat bine, roş-albaştrii s-au impus cu 77-73 (19-27, 23-21, 16-11, 19-14).

 

Cu Sebastian Ionescu, revenit la echipă după ce nu a fost păstrat de selecţioner în lotul naţionalei, printre primii 5, Oradea a început modest partida de la Szeged. Cu o apărare care nu a funcţionat şi care a încasat 27 de puncte în primele 10 minute, CSM CSU a pierdut primul sfert la o diferenţă de 8 puncte (19-27). Situaţia s-a îndreptat în secvenţa a doua care a fost adjudecată de bihoreni cu 23-21. După pauză jocul oaspeţilor a funcţionat şi mai bine cu toate că din echipă lipseau baschetbalişti precum Martin Zeno, Andrei Mandache sau Bogdan Nicolescu. Sfertul al treilea a fost început excelent de către orădeni care au reuşit un parţial de 9-2 dar maghiarii pregătiţi de Andjelko Mandic, fostul baschetbalist al CSM CSU, au revenit reuşind să intre în avantaj în secvenţa decisivă. În pauza dintre sfertul 3 şi 4. Cristian Achim i-a predat tăbliţa cu indicaţii de joc secundului Milan Mitrovic astfel că tehnicianul sârb a fost cel care a trasat schemele tactice în ultimele 10 minute. Jocul a funcţionat şi implicit victoria le-a revenit vizitatorilor care s-au impus cu 77-73.

În continuare, până la marele derby din 2 decembrie, ora 20.00 (Digi Sport), cu U BT Cluj-Napoca, orădenii se vor pregăti pe plan local şi vor mai susţine un joc de verificare în compania unei alte formaţii maghiare, Deac Debreţin. Duelul cu a 5-a clasată din prima ligă din Ungaria va avea loc miercuri, 29 noiembrie, de la ora 19.00, în Arena „Antonio Alexe”, intrarea spectatorilor fiind liberă.