CSM Oradea și CSU Oradea, cele două echipe orădene care activează în Supeliga Națională de polo, au câștigat duelurile cu bucureștenii de la Sportul Studențesc atât în bazin cât și la masa verde.

La sfârșitul săptămânii trecute, mai exact sâmbătă, de la ora 11.00 și de la ora 17.30, Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu a găzduit dubla dintre CSM Oradea, vicecampioana României, și echipa Sportul Studențesc. Cum era de așteptat, victoria a revenit echipei gazdă care atunci când a evoluat la turație maximă cu cei mai valoroși jucători din lot efectiv nu a avut adversar în bazin.

Titularii și-au făct treaba până la pauză

În prima confruntare, de la ora 11.00, elevii lui Ciprian Cîmpianu s-au impus, din postura de gazde, cu scorul de 18-6 într-o partidă contând pentru etapa a 6-a din Superliga de polo. La jumătatea partidei bihoreanii conduceau cu scorul de 10-1, situație care a determinat staff-ul tehnic ca pentru repriza secundă să apeleze la jucătorii mai puțin experimentați avuți la dispoziție. Deși acest fapt s-a văzut pe tabela de marcaj, chiar și în aceste condiții bucureștenii nu au reușit să își impună jocul pierzând și sferturile 3 și 4 cu scorurile de 4-2 și 4-3.  Silvian Colodrovschi și Andrei Marinescu au marcat câte trei goluri, Istvan Szabo, Nichita Ilisie şi Ianis Soponar au înscris de câte două ori, iar Tiberiu Negrean, Mihnea Gheorghe, Ferenc Czenk și Darian Luncan şi-au trecut în cont câte un gol fiecare.

Al doilea joc după același tipar

În meciul al doilea, CSM Oradea a evoluat din postura de formație oaspete. Evident că această stare de fapt nu a avvut nicio relevanță, partida desfășurându-se după aproximativ aceleași coordonate. Scorul final a fost 21-5 pentru CSM Oradea, titularii făcându-și din nou treaba în prima repriză atunci când, până spre finalul acesteia, au marcat 9 goluri consecutive fără a încasa vreunul. Pe reprize s-au consemnat următoarele rezultate: 5-0, 4-2, 6-1 și 4-2. De această dată, marcatorii CSM-ului au fost Ianis Soponar și Nichita Ilisie cu câte 5 goluri fiecare, Istvan Szabo și Andrei Marinescu cu câte 3 reuşite, Mateja Asanovic, Silvian Colodrovschi, Ferenc Czenk, Bogdan Remeș și Darian Luncan cu câte un gol fiecare. Așadar, după 7 etape disputate, CSM Oradea are victorii pe linie în Superliga Națională ocupând primul loc în clasament. După cum se putea anticipa și înaintea startului acestui sezon, în bătălia pentru titlu se vor afla din nou doar Steaua București și CSM Oradea.

Bătuți și de CSU Oradea, dar la masa verde

Sportul Studențesc a venit mai devreme la Oradea pentru a juca și în compania celor de la CSU într-o partidă progaramată vineri seara, de la ora 19.00, la Bazinul Crișul. În acel joc situația a stat diferit, vizitatorii aflându-se la conducere, scor 7-6, pe parcursul ultimului sfert atunci când s-a decis întreruperea meciului. Partida s-a terminat până la urmă cu scorul de 5-0 pentru CSU Oradea deoarece în timpul meciului s-a descoperit faptul că formația din Capitală a utilizat un portar care nu era trecut pe foaia oficială de joc astfel că rezultatul final a fost decis la „masa verde”.