Principalele forțe ale poloului românesc, Steaua București și CSM Oradea, au remizat, scor 8-8 (2-4, 4-2, 0-0, 2-2) în prima manșă din optimile de finală ale LEN EuroCup, desfășurată în Capitală.

La fel ca și în precedentul joc direct, din Superliga Națională, CSM Oradea a început mai bine, marcând primele două goluri și desprinzându-se apoi la 4-1 și 5-2. Steaua a reacționat și a egalat la cinci, iar egalitatea s-a păstrat și la jumătatea meciului (6-6), scor care s-a menținut și în repriza a treia! La începutul secvenței a patra, Steaua a condus pentru prima dată (7-6) și apoi cu 8-7, dar până la final orădenii au izbutit să evite eșecul dintr-o lovitură de la 5 metri transformată de Mihnea Gheorghe (8-8). Calificarea se va decide la Oradea, pe 14 decembrie, de la ora 19.00, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu.

Mihnea Gheorghe și Mateja Asanovic au marcat câte trei goluri, iar Silvian Colodrovschi și Levente Vancsik, câte un gol pentru CSM Oradea, la care au mai evoluat Marius Țic, Tiberiu Negrean, Szabo Istvan, Flavius Ilisie, Alex Popoviciu, Vlad Dragomirescu, Czenk Ferenc și Bogdan Remeș.

Nebojsa Vusakovic și Alexandru Gheorghe, câte două goluri, Nikola Moskov, Andrei Neamțu, Filip Klikovac și Nicolae Oanță au punctat pentru Steaua, care a irosit un penalty, în timp ce orădenii au fructificat ambele lovituri de la 5 metri.

Rezultele din prima manșă ale celorlalte partide:

CN Noisy Le Sec (FRA) – Trieste Pallanuoto (ITA) 12-20

Partizan Belgrad (SRB) - Panionios (GRE) 12-11

Vasas Budapesta (HUN) - Steaua Roşie Belgrad (SRB) 15-10

Honved  (HUN) – Szolnok (HUN) 13-11

RN Savona (ITA) - CC Ortigia (ITA) 7-2

Promorac Kotor (MNE) - EN Tourcoing (FRA) 7-7

VK Sabac (SRB) vs CN Barcelona(ESP) 13-10.