Campioana României la baschet masculin susţine mâine, de la ora 18.00, în Sala „Mihai Viteazul” din Capitală, cel de-al doilea joc din cadrul Grupei A din Liga Naţională. Orădenii vor înfrunta Steaua Bucureşti, o echipă total necunoscută pentru Cristian Achim, pe care, prin prisma acestui fapt, o consideră favorită la câştigarea partidei.

Modul cum s-a prezentat formaţia orădeană în prima etapă a Ligii Naţionale, într-un joc în care practic nu i-a dat nicio şansă Timişoarei, ar trebui să aducă optimism în tabăra roş-albaştrilor. Cu toate acestea, tehnicianul Cristian Achim este rezervat, ba chiar creditează echipa din Bucureşti cu prima şansă la victorie. „Nu cunosc echipa Steaua. Nu știu absolut nimic despre ei. Unde mai punem că au și amânat meciul din prima etapă. Nu avem niciun fel de informații despre această echipă. Zero. În zilele noastre fără scouting nu poți juca baschet, însă noi va trebui să o facem în meciul de la București. De altfel, cei de la Steaua pornesc cu un avantaj evident din acest punct de vedere. Ei au posibilitatea să vadă înregistrarea meciurilor noastre. În schimb, ei nu au niciun meci oficial jucat până acum și nu știu de unde să iau informații. Ei au toate informațiile despre noi, iar noi nu avem nicio informație despre ei. Fără îndoială cei de la Steaua pornesc cu prima șansă”, este de părere Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

 

„Să repetăm jocul cu Timişoara”

Pe de altă parte, cel care pregăteşte echipa campioană este convins că şansele formaţiei sale vor spori semnificativ atâta vreme cât prestaţia din victoria cu Timişoara va fi repetată. „Ne dorim foarte tare să câștigăm la București. Eu cred că avem o șansă mare să o obținem dacă repetăm jocul cu Timișoara. Mă refer la felul în care am alergat, la nivelul de energie și intensitate, la apărarea pe care am făcut-o. Dacă repetăm aceste lucruri atunci șansele noastre sporesc semnificativ”, a mai spus Cristian Achim.

 

Presezon cu frământări pentru bucureşteni

Aşadar, în opinia celui care conduce staff-ul tehnic al echipei campioane, formaţia din Capitală porneşte cu prima şansă. Cu toate acestea, sunt câteva aspecte care, spunem noi, sunt în avantajul leilor roşii. Steaua Bucureşti a trecut în pauza competiţională prin frământări majore, CSM Bucureşti, club care asigura o parte din finanţare, rupând acordul de colaborare. Aşadar, echipa militară a fost obligată să se reorganizeze, dispunând de un buget aparent inferior, fapt care în mod logic ar trebui să fi slăbit valoarea lotului. Aşa cum spunea Cristian Achim, bucureştenii sunt total necunoscuţi, ei nedisputând nicio partidă până la ora meciului cu CSM CSU. Această stare de fapt poate fi interpretată în ambele sensuri. Pe de-o parte, tehnicianul are dreptate când vorbeşte despre elementul surpriză, care este în favoarea vicecampioanei, dar pe de altă parte, nu poţi fi în cea mai bună formă sportivă câtă vreme nu ai susţinut nicio partidă până în acest moment. În schimb, Oradea a arătat o creştere evidentă de formă în meciul cu Timişoara după cele trei eşecuri suferite în primele jocuri oficiale. Una peste alta, în concluzie, considerăm că partida este deschisă oricărui rezultat, asta ca să nu contrazicem opinia specialistului, creditându-i pe bihoreni cu prima şansă.