Şi în seria a II-a a Ligii a V-a, primele clasate după cele 14 etape ocupă poziţii la vârf în ierarhia fair-play şi au reprezentanţi în topul golgeterilor.

Gloria Beiuş şi Avram Iancu au promovat

Pandemia de coronavirus a determinat AJF Bihor să pună punct campionatului pe 10 martie, după runda a 14-a, prima din retur, şi să declare promovate ocupantele locurilor 1 şi 3, Gloria Beiuş - 34 puncte şi Victoria Avram Iancu - 29 puncte. A doua clasată, Unirea Roşia - 34 puncte, nu avea drept de promovare în stagiunea 2019-2020, după ce în ediţia precedentă nu a avansat în Liga a IV-a, preferând să continue în eşalonul cinci. Într-o situaţie similară se află şi Biharea Vaşcău, care a încheiat minicampionatul pe locul 5. Dacă va promova ACS CAO 1910 Oradea în Liga a III-a, atunci o echipă din această serie care îndeplineşte condiţiile va juca un baraj pentru accederea în Liga a IV-a cu ocupanta locului 3 din Seria I, Cetatea Biharia.

Înghesuială la golgeteri

În ierarhia golgeterilor e înghesuială mare în primele locuri. Lider, cu 13 reuşite, este Mădălin Avram, de la Victoria Avram Iancu. Pe locul 2 se află nu mai puţin de trei jucători, Mădălin Trip (Gloria Beiuş), Dorel Bolha (Unirea Roşia), Ionuţ Rad (Voinţa Ciumeghiu/Victoria Avram Iancu), toţi cu 12 goluri, în timp ce poziţia a treia este împărţită de patru jucători: Răzvan Birta (Izvorul Cociuba Mare), Ionuţ Lupu (Partizanul Sânnicolau Român), Florin Fekete (Victoria Tulca), Milian David (Viitorul Batăr) - cu 11 goluri. Ultimul a marcat şi cele mai multe goluri într-un joc (5), în etapa a 9-a, 9-1 cu Gloria Căbeşti.

Conform statisticii întocmite de Gheorghe Rusu, echipa cu cei mai mulţi marcatori (16) a fost Victoria Avram Iancu, grupare care a avut cel mai bun atac, cu 54 de goluri, la polul opus situându-se Gloria Căbeşti, cu doar 7 marcatori. În schimb, prima clasată, Gloria Beiuş, a avut cea mai bună defensivă, cu doar 11 goluri primite. 

Din cele 97 de jocuri disputate, 49 au fost câştigate de gazde şi 35 de oaspeţi, iar 13 s-au încheiat la egalitate. Etapa cea mai prolifică a fost a doua, cu 45 de goluri înscrise în şapte meciuri, iar rundele 3 şi 7 au fost cele mai sărace în goluri (26). În cele 97 de partide s-au înscris 461 de goluri, rezultând o medie ridicată, de 4,75 pe meci.

Avrămeşti” fair-play

Trofeul Fair-Play a revenit Victoriei Avram Iancu, cu media 7,94, urmată de Unirea Roşia, cu 7,77, şi Gloria Beiuş, cu 7,58. Au fost acordate 386 de cartonaşe galbene (3,97 pe meci) şi 37 roşii, dintre care 13 arătate direct, 18 pentru cumul de cartonaşe galbene şi 6 pentru oprirea unei faze iminente de gol. 26 de jucători au fost suspendaţi pentru cumul de patru galbene. Echipa cu cele mai puţine avertismente a fost Victoria Tulca - 15.

„Doresc să mulţumesc echipelor pentru buna colaborare şi sper să continuăm pe aceeaşi linie de normalitate fotbalistică şi în ediţia viitoare de campionat. La fel ca şi în anii precedenţii, vom deschide sezonul cu Cupa României”, a declarat Gheorghe Rusu, responsabilul Ligii a V-a în cadrul AJF Bihor.