Plecaţi spre Ghermăneşti cu gândul la a obţine punct sau puncte, orădenii, după o prestaţie foarte bună din toate punctele de vedere, au obţinut maximum învingând 4-2 (2-0) una dintre echipele candidate la promovare.

 

Primă repriză excelentă făcută de orădeni în faţa unui adversar care era cotat clar cu prima şansă. Nu numai că au controlat jocul în cea mai mare parte a timpului dar au şi avut cele mai mari ocazii în primele 45 de minute. Cristian Lupuţ a abordat curajos meciul, elevii săi menţinând posesia în terenul advers în multe momente, iar consecinţa acestui fapt s-a văzut pe final când într-un interval de două minute, au punctat de două ori. Deşi aveau o temere în ceea ce priveşte suprafaţa de joc, una foarte proastă, oaspeţii s-au adapatat excelent şi au intrat la pauză cu un avantaj de două goluri.

 

Net superiori în prima repriză

În minutul 4, fostul rapidist Alex Ioniţă, a trimis un şut bun, din 16 metri, dar balonul, centrat de pe stânga, a ocolit spaţiul porţii apărate de Moga.

În minutul 11, ocazie foarte mare pentru bihoreni care au scăpat pe contraatac prin Vasile Pop dar atacantul, pătruns în careu pe partea stângă, a ales să şuteze la poartă făcând-o destul de slab, pe lângă, în loc să-i paseze lui Paraschiv care era demarcat în careu. În minutul 22, a doua mare ocazie a vizitatorilor irosită de acelaşi Vasile Pop care a recuperat o minge în terenul advers, a pătruns singur şi, central, din 14 metri, l-a evidenţiat pe Târnovanu şutul puternic nefiind plasat cum trebuie. În minutul 42, Paraschiv l-a lansat în careu pe Vasile Pop care a fost faultat de un fundaş advers, iar centralul  a dictat fără ezitare lovitură de la 11 metri. Acelaşi atacant a executat perfect, în dreapta lui Târnovan care a ales să sară în partea opusă şi astfel s-a făcut 1-0 pentru bihoreni, un rezultat meritat după aspectul jocului dar mai ales după ocaziile avute. În minutul 45, luceferii au făcut 2-0 după ce Alex Dulca, la capătul unei acţiuni excelente în preajma careului advers, a şutat, de la 17 metri, la colţul lung, fără speranţe pentru Târnovanu.

 

Final tensionat, gestionat perfect de bihoreni

Repriza a doua a fost începută perfect de orădeni care s-au apărat bine şi au dat o nouă lovitură în minutul 56. Gabriel Preoteasa a luat pe cont propriu o acţiune în zona centrală, a înşirat doi fundaşi adverşi pe drum şi, din 6 metri, l-a executat pe Târnovanu pentru a treia oară (0-3). Trei minute mai târziu Moga are o intervenţie de portar de handbal respingând cu piciorul şutul, totuşi moale, trimis de nou-intratul Robert Elek, astfel că bihorenii îşi păstrează avantajul de trei goluri. În minutul 68 Vasile Pop a executat excelent o lovitură liberă de la 27 de metri dar portarul gazdelor a reuşit să respingă greu peste poartă. În minutul 72, Ion Lucian a redus din diferenţă cu un şut din vole, de la colţul careului de 16 netri, la colţul scurt, iar Moga nu a reuşit să respingă. În minutul 73 ilfovenii au trecut pe lângă golul al doilea după ce Huiban nu a nimerit poarta din 4 metri, de pe stânga. Alex Ioniţă a profitat de ieşirea inexplicabilă a lui Moga care a pierdut balonul după duelul aerian cu un atacant advers. Fostul vârf al Rapidului a trimis simplu, cu latul, în poarta părăsită de portarul ardelenilor. În minutul 89 Luduşan a făcut 4-2 după ce în prealabil Paraschiv ratase o ocazie monumentală profitând de jocul ca-n curtea şcolii din ultimele minute, gazdele forţând egalarea. Până la final, Moga a mai greşit ieşind aiurea din poartă dar ocazia n-a fost fructificată de gazde. Până la final nu s-a mai petrecut nimic notabil astfel că Luceafărul obţine o victorie nesperată dar cu adevărat meritată.

Sportul Snagov: Târnovanu – L. Manole, V. Lică, I. Şerban, Nicoară - Tazouti, Borţoneanu (57 L. Gheorghe), L. Ion, Huiban – Dănălache (46 R. Elek), Al. Ioniţă (cpt.). Antrenor: Eugen Trică.

Luceafărul Oradea: B. Moga – A. Wanya (62 Lu Yuefeng), T. Yabre, C. Oros, K. Moihedja, C. Roşu, Preoteasa, Prejmerean, A. Dulca (80 A. Băican), G. Paraschiv şi V. Pop (75 I. Luduşan). Antrenor: Cristian Lupuţ.

Cartonaşe galbene: D. Buia 70 / A. Dulca 70, B. Moga 90+3