În fața unei noi promovate care înainte cu trei zile disputase și un meci de Cupă cu prelungiri și lovituri de departajare, CSC Sânmartin n-a obținut decât un punct în prima etapă din Liga a III-a. Mai mult, Sportul Șimleu a evitat eșecul spre final în condițiile în care echipa bihoreană a avut superioritate numerică în ultimele 25 de minute!

CSC a început ezitant meciul și ambițioasa echipă antrenată de orădeanul George Zima a profitat rapid de acest lucru, marcând prin Guiti Ismael (10) din centrul careului (1-1). Echipa bihoreană a ripostat prin D. Sfârlea (16), dar mingea a căzut pe transversală. Un alt tânăr nou venit la CSC Sânmartin, Denis Dardai (22) a ieșit în evidență cu un șut puternic de la 25 de metri, care l-a surprins pe portarul advers (1-1). Pe final de repriză, gazdele puteau prelua conducerea, dar Barabaș a respins mingea șutată de A. Neaga din 6 metri.

Repriza secundă a început cu câte o ocazie de fiecare parte, G. Pop, care a trimis cu capul peste, respectiv Sorian, din lovitură de la 25 metri. Echilibrul s-a menținut până la jumătatea părții a doua, când S. Pop a fost faultat în careu de Oltean din postură de ultim apărător, iar arbitrul a dictat o dublă sancțiune. Penalty pentru oasepți și cartonaș roșu pentru jucătorul Sportului! Atacantul a executat precis lovitura de la 11 metri (1-2) în minutul 68 și victoria părea conturată și prin prisma superiorității numerice. Chiar și așa, Șimleul a găsit, însă, resurse să pună probleme bihorenilor. Singur cu portarul, A. Neaga (73) l-a evidențiat pe Barabaș, dar cinci minute mai târziu a speculat din apropiere o minge trimisă în fața porții, restabilind egalitatea (2-2). În timpul rămas, fiecare echipă a încercat să dea lovitura de grație, dar tabela nu s-a mai modificat.

Șimleul s-a bucurat ca după victorie pentru primul punct stagional în Liga a III-a, în timp ce gruparea din Sânmartin are toate motivele să regrete că nu a știut să gestioneze corespunzător momentul favorabil de la jumătatea reprizei a doua.

Sportul: P. Cosma – R. Pop, Guiti I., Leitan, Caba, B. Ciaca, L. Pop, G. Pop, Oltean, A. Neaga, Băican. Au mai jucat: Contraș, Crișan, V. Pop, Lazăr. Rezerve neutilizate: Sipos - Ardelean, S. Pop, Crişan, Căutan. Antrenor: George Zima.

CSC Sânmartin: Barabaş – David Lupşe, Pintea, Nogo, Arsene, I. Ban, D. Sfârlea, Habakuk, A. Sorian, D. Dardai, Sergiu Pop. Rezerve neutilizate: D. Bițiș - Tiponuţ, S. Brata, R. Baciu, Fl. Pop, Ember, P. Andraș. Antrenor: Cosmin Bodea.