Campionatele Naționale de handbal (primele divizii) au date clare de desfășurare pentru primele șase etape, la feminin, respectiv 9 etape, la masculin. Astfel, Liga Zimbrilor s-a reluat ieri în timp ce primele meciuri din Liga Florilor se vor desfășura începând cu 7 octombrie. De menționat că, din cauza pandemiei, competițiile se desfășoară sub formă de turnee.

Fetele încep campionatul pe 7 octombrie

Primele eșaloane de handbal ale țării, masculin și feminin, au stabilite calendarele pe teremen scurt. La începutul acestei săptămâni, Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a hotărât, într-o ședință desfășurată în mediul online, care sunt datele de desfășurare ale primului turneu din cadrul Ligii Naționale feminine. Acesta va avea loc în perioada 7-8 octombrie atunci când, sub formă de turneu, se vor desfășura primele două etape. Etapele 3-5 sunt programate să aibă loc în perioada 29 octombrie – 3 noiembrie în timp ce etapa a 6-a se va desfășura în perioada 18-19 noiembrie.

 

Liga Zimbrilor a început la Sfântu Gheorghe

Primele jocuri din Liga Națională masculină au început încă de ieri, la Sfântu Gheorghe unde, în cele două săli ale orașului, se desfășoară primele 3 etape ale campionatului. Liga Zimbrilor a reunit la start 16 echipe în contextul în care nimeni n-a retrogradat la finalul stagiunii precedente. Prima divizie masculină va continua cu un mega-turneu care va cuprinde 6 etape și se va desfășura în perioada 4-11 octombrie.

 

Nimic despre „handbalul mic”

În cadrul ședinței care a avut loc luni nu s-a discutat absolut nimic despre reluarea eșaloanelor secunde sau ale campionatelor de juniori. Obligativitatea testărilor la 14 zile, situație prevăzută de actualele reglementări, face practic imposibilă începerea acestor întreceri din cauza costurilor finaciare uriașe necesare pentru a îndeplini aceste cerințe. Probabil că se așteaptă o relaxare a acestor măsuri astfel ca și echipele semi-profesioniste să aibă posibilitatea să revină în competiție. Tot la capitolul modificări așteptate ale actualelor prevederi sunt unele aberante precum cele care obligă prezentarea unui test negativ efectuat în urmă cu 14 zile indiferent dacă există unul cu același rezultat făcut cu două zile înainte de meci. Este cazul unui handbalist legitimat recent de către CSM Bacău care înainte de asta nu avea echipă și, deci, nu era obligat să se testeze. O altă situație absurdă este aceea în care la momentul derulării timpului de odihnă este impusă obligativitatea purtării măștii faciale. Așadar, în aceste zile, diriguitorii handbalului românesc așteaptă din partea guvernanților eliminarea unoar astfel de măsuri absurde dar și relaxarea altora care să permită și „hanbalului mic” să revină în arenă.