Formaţia pregătită de Veres Attila a pierdut şi cel de-al 12-lea joc din cadrul Grupei valorice B din Liga Naţională de baschet feminin. La capătul unei partide în care a câştigat 2 dintre cele 4 secevenţe ale meciului, CSU Rookies a pierdut în final cu scorul de 49-38 (21-13, 9-10, 16-4, 3-11) duelul cu Sirius Târgu Mureş.

Partida de la Târgu Mureş a fost cea în care s-a evidenţiat, poate mai mult ca niciodată, sârboaica Teodora Saric, autoarea a 22 de puncte. Tot ea, beneficiind de o alură potrivită jocului de baschet, a izbutit să facă şi cele mai multe recuperări pentru formaţia sa. În schimb, nu la fel de bine s-a „mişcat” experimentata Ruxandra Chiş, cea care a reuşit doar 2 puncte în acest joc dar şi contraperformanţa de a rata toate cele 7 arucări de la distanţă pe care le-a încercat de-a lungul partidei. Faptul că Ruxi nu a fost în apele sale în acest meci deşi Veres Attila a lăsat-o în teren tot jocul se vede şi din procentajul incredibili de mic la aruncările de 2 puncte (9%,  una din 11). În schimb Saric, colega alături de care duce greul acestei echipe, a fost perfectă şi la aruncările libere, ea trannsformând toate cele 8 prezenţe de la linia de pedeapsă. Deşi per ansamblu CSU Rookies a avut o prestaţie bună comparativ cu evoluţiile din alte partide, înfrângerea rămâne înfrângere iar starea de fapt nu poate fi schimbată câtă vreme, drept exemplu, banca de rezerve te ajută cu doar 2 puncte... Ca de obicei, Oradea a jucat de la egal la egal cu adversara doar în primele minute, perioadă de joc în care s-a aflat chiar la conducere. Din păcate, după minutul 5 totul devine în zadar, Sirius, ca şi alte echipe, preluând conducerea pe care nu a mai cedat-o până la final. Oaspeții s-au apropiat spre terminarea primei reprize şi au menţinut echilibrul în teren în debutul părţii secunde, dar asta a fost tot. De la gazde s-a evidenţiat Emese Gal, autoarea a 17 puncte. Cea mai bună recuperatoare a gazdelor a fost Cristina Badi cu 6 reuşite, baschetbalistă care în trecut a evoluat pentru Oradea.

 

Astfel, după cel de-al 12-lea eşec din faza a 2-a a campionatului, CSU Rookies Oradea păstrează „lanterna roşie” (locul 7) şi va evolua în deplasare la Bucureşti cu Agronomia (a 5-a clasată) în etapa următoare care se va desfăşura vinerea viitoare.

CSU Rookies Oradea: I. Veres 2 puncte, M. Kokovay, T. Saric 22, M. Farago 8, D. Roşu, C. Goncze 4, R. Chiş 2 şi E. Judeu. Antrenor: Veres Attila.