În incinta LPS Bihorul s-a desfăşurat recent cea de-a doua ediţie a turneului național „Simbac Beach Volley", întrecere destinată juniorilor, atât la masculin cât și la feminin.

 

Iată că voleiul pe plajă, sport olimpic din 1996, tinde să devină din nou tradiție în orașul Oradea. Acest lucru a fost posibil după ce în anii din urmă Kovács Zoltán, profesor la LPS Bihorul, a insistat pentru amenajarea terenurilor din incinta liceului, dar și pentru organizarea acestui turneu care a debutat cu prima ediție în luna iulie a anului trecut.

La fel ca la prima ediție și de această dată la feminin s-au înscris mai multe echipe, 16, decât la masculin, doar 14, spre surprinderea organizatorilor. S-a jucat pe tablou de 16 echipe cu dublă eliminare. Echipele participante au fost din următoarele orașe: Oradea, București, Arad, Sighetu Marmației, Timișoara, Ocna Mureș şi Ștei. „Au fost trei zile foarte călduroase, în care sportivii au făcut un efort deosebit jucând și la 37 de grade, meciuri disputate cu mult fair-play din partea tuturor asa cum suntem și obișnuiți, practic, în acest frumos sport”, a declarat Zoltán Kovács. La feminin, titlul de campioană i-a revenit combinatei formate din bihoreanca Diana Micula, de la CSŞ Ștei, și arădeanca Mălina Creț, de la CS Westar Arad.

Clasament podium feminin:

1. Creț Mălina/Micula Diana - CS Westar Arad/CSŞ Ştei

2. Pleac Hana/Baciu Maria - CS Westar Arad

3. Calda Bianca/Keresztesi Alexandra - CSM Sighetu Marmaţiei

La masculin, combinata LPS Bihorul Oradea/CS ProVolei Arad și-a adjudecat titlul de campioană prin Sergiu Popa și Alexandru Ciubotariu.

Clasament podium masculin:

1. Popa Sergiu/Ciubotariu Alexandru - LPS Bihorul/CS ProVolei Arad

2. Lala Flavius/Creta Patrick - CSŞ Caransebeș/CS ProVolei Arad

3. Moț Flavius/Rusu Bogdan - CS ProVolei Arad

„A fost un turneu foarte bun, în mijlocul sezonului, care ne-a arătat pe unde suntem cu pregătirea sportivilor, iar asta nu ne face decât să muncim mai mult și să așteptăm cu nerăbdare finala Campionatului Național care va avea loc tot la Oradea în perioada 25-28 august, iar de asta nu putem fi decât mândri că avem o tradiție în voleiul de plajă. Țin să mulțumesc tuturor sponsorilor, mai bine zis oamenilor iubitori de sport, care ne-au susținut necondiționat: Simbac S.A, Prima Residence, Endles, European Food, Electrofor, ProvoAuto, Vioral SA, Heredeu Gold Gym, Kinetico și, nu în ultimul rând, LPS Bihorul”, a declarat pentru ziarul Crișana profesorul Zoltán Kovács de la LPS Bihorul.