Campioanele celor două ţări vecine se vor duela în primul tur preliminar al Basketball Champions League. Dacă se va califica în turul al doilea, CSM CSU Oradea va da peste BK Ventspils, campioana Letoniei.

În localitatea Mies din Elveţia a avut loc ieri tragerea la sorţi pentru stabilirea duelurilor din preliminariile Ligii Campionilor la baschet masculin precum şi pentru stabilirea grupelor din cea de-a treia competiţie europeană ca nivel valoric din sportul cu mingea la coş. Bihorenii se vor duela cu Falco Szombathely, campioana Ungariei, formaţie care a disputat ultimele trei finale ale campionatului maghiar.

Prima manșă se va disputa pe 17 septembrie, în deplasare, în timp ce manşa secundă va avea loc pe 20 septembrie, la Arena „Antonio Alexe”. Campioana Ungariei a avut un parcurs ireproşabil în playoff-ul campionatului intern unde a câştigat toate duelurile în minimum de jocuri. De menţionat că formaţia maghiară a disputat şi ultimele două finale de cupă din ţara vecină. Dacă se califică în turul al 2-lea, CSM CSU Oradea se va confrunta cu BK Ventspils, campioana Letoniei. Prima manșă va avea loc la Oradea, pe 26 septembrie, iar returul se va disputa pe 29 septembrie, în deplasare. Dacă se va califica în faza grupelor, CSM CSU Oradea se va duela cu PAOK Salonic (GRE), Beșiktaș Istanbul (TUR), JDA Dijon (FRA), Neptunas Klaipeda (LTU), Brindisi (ITA), Zaragoza (ESP) și învingătoarea dintre Fribourg (SUI), Inter Bratislava (SVK) și Telekom Bonn (GER). Campioana României a semnat formularul de înscriere în FIBA Europe Cup. Acesta va avea valabilitate, dacă formaţia bihoreană va fi eliminată în oricare dintre cele două tururi preliminare ale Ligii Campionilor.