Românca Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale Australian Open, după victoria în două seturi, 6-3, 6-2 în fața sportivei din Japonia, Naomi Osaka, locul 72 mondial, egalându-și astfel cea mai bună performanță realizată la Melbourne.

 

A făcut cel mai bun joc

Naomi Osaka a deschis meciul cu game câştigat pe serviciu. A pus în acţiune forehandul și a trimis două lovituri câştigătoare. La 3-2 pentru Osaka, Halep a câștigat un game extrem de important. A egalat și imediat a făcut break și nu a mai cedat niciun joc până la finalul primul set, pe care avea să-l câștige cu 6-3.
Setul secund a început cu un break al jucătoarei din Japonia. Halep a făcut imediat rebreak-ul și a lăsat impresia că nu ar vrea să repete meciul lung din turul precedent, când a câștigat în fața americancei Lauren Davis după aproape 4 ore de joc. Halep și-a câștigat serviciul și a făcut imediat și break-ul.
Până la final, Halep nu a mai pierdut decât un singur game și s-a impus în două seturi, 6-2, 6-2, la finalul celui mai bun joc al său la acest turneu. Partida a durat o oră și 19 minute.

 

Duel cu Pliskova pentru semifinale

Simona Halep, lidera WTA, o va întâlni în sferturile de finală ale Australian Open pe cehoaica Karolina Pliskova (locul 6 WTA), victorioasă cu 6-7, 6-3, 6-2 în faţa conaţionalei Barbora Strycova (locul 24 WTA). În cazul în care va ajunge în semifinale, Halep va jucă împotriva câștigătoarei dintre Angelique Kerber (cap de serie 21) și Madison Keys (cap de serie 17).
Pentru calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Melbourne, Simona Halep va încasa un premiu în valoare de 440 000 de dolari australieni(aproximativ 287 000 de euro).

"A fost un meci grozav şi sunt în sferturile de finală, chiar dacă nu mă aşteptam, mai ales din cauza accidentării. Sunt mândră că am putut sta concentrată la fiecare punct. Acest turneu arată ca un martaton pentru mine. Accidentarea e încă aici, o simt, dar încerc să nu mă gândesc foarte mult la ea. Poate după acest meci voi avea două zile libere. Ştiam că loveşte mingea foarte puternic şi că trebuie să o mut. Am făcut asta, am schimbat ritmul, uneori am lovit puternic, alte ori am lovit mai moale. Am făcut doar ce am vorbit cu echipa mea înainte de meci. Îi mulţumesc lui Darren pentru că mă sprijină şi e de partea mea tot timpul. E frumos că am un antrenor australian şi că sunt în echipă", a declarat Halep la finalul partidei.