Echipa Celtic Glasgow a fost declarată campioană a Scoţiei, după ce cluburile din această ţară au votat luni încheierea sezonului din cauza pandemiei de COVID-19, a indicat Liga scoţiană de fotbal profesionist (SPFL).

 

„SPFL a anunţat că, în urma consultării tuturor celor 12 cluburi din prima divizie, conducerea SPFL a decis încheierea cu efect imediat a sezonului. Decizia înseamnă că Celtic a fost declarată campioană, iar Hearts a retrogradat în divizia a doua”, a precizat Liga.

Clasamentul final a fost stabilit luând în calcul media punctelor obţinute pe meci. Pe locul 2 a încheiat marea rivală a lui Celtic, Glasgow Rangers, la care joacă internaţionalul român Ianis Hagi. Pe 13 martie, în momentul întreruperii campionatului, Celtic avea un avans de 13 puncte faţă de Rangers şi un meci mai mult disputat. Pe locul 3 s-a clasat Motherwell, iar pe poziţia a 4-a, Aberdeen. Kilmarnock, la care joacă portarul român Laurenţiu Brănescu, a ocupat locul 8.

Rangers a dorit la un moment dat o anchetă independentă despre felul în care a procedat SPFL în contextul pandemiei. Săptămâna trecută, propunerea lui Rangers a fost supusă la vot, dar majoritatea cluburilor membre ale SPFL au fost împotriva ei.

În sezonul 2019-2020, Celtic a întâlnit-o de două ori pe CFR Cluj, în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor şi în grupele Europa League.