Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a afirmat miercuri că trebuie să avem un optimism prudent în privinţa obţinerii medaliilor de către sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris din această vară.

"Hai să spunem că trebuie să avem un optimism prudent şi spun acest lucru pentru că ştim foarte bine ce înseamnă Jocurile Olimpice, presiunea acestei competiţii şi factorul de surpriză pe care îl întâlnim peste tot în competiţia olimpică", a afirmat Covaliu.

Referindu-se la calificarea echipei naţionale de polo pe apă la Jocurile Olimpice de la Paris, în urma retragerii din cursă a selecţionatei Africii de Sud, Covaliu a spus că norocul face parte din joc: "Noi speram să se întâmple aşa şi până în ultima clipă am aşteptat să se întâmple lucrul ăsta. Ei şi-au făcut treaba, dacă nu erau pe acel loc, dacă nu câştigau acel meci, nu erau calificaţi. De asemenea, norocul face parte din joc, dar după ceea ce faci tu pentru a-ţi îndeplini obiectivul".

Oficialul COSR a precizat că sportivii români care vor obţine medalii la Jocurile Olimpice vor fi mulţumiţi, referindu-se la primele şi autoturismele cu care le va fi răsplătită performanţa.

"Este foarte important să arătăm sportivilor noştri că au parte din întreaga susţinere, de tot respectul şi tot ce au nevoie pentru ca ei să facă performanţă. Inclusiv evenimentul de astăzi este făcut în acest sens, de a da încredere sportivilor, de a-i determina să îşi depăşească aşteptările, să se autodepăşească la această ediţie a Jocurilor Olimpice. Maşini vor fi pentru toate medaliile, aşteptăm ca toţi sportivii să se califice. E bine ca ei să se concentreze la ceea ce au de făcut, la a câştiga medalii, la a urca pe podium, şi după aceea vă asigur că vor fi mulţumiţi", a declarat preşedintele COSR.

Mihai Covaliu a precizat că toţi sportivii care vor urca pe podium la Jocurile Olimpice vor fi recompensaţi cu câte un autoturism Toyota, în funcţie de culoarea medaliei obţinute.

În acest moment Team Romania numără 76 de sportivi calificaţi la JO 2024.