Intrat într-o nouă eră odată cu numirea noului director, Peto Dalma Csilla, Crișul Oradea încearcă revitalizarea secțiilor sportive pe care le are în portofoliu. Deși campioană națională en titre, echipa de baschet feminin U15 continuă să se întărească transferând o sportivă din Timișoara care speră să crească în valoare aici la Oradea.

Profitând de perioada de transferuri, Crișul Oradea a convins o baschetbalistă de perspectivă să se alăture proiectului orădean, cu toate că aceasta se afla chiar sub comanda mamei sale la clubul sportiv bănățean, Bega Timișoara. Clubul Crișul Oradea și cel din Banat au o istorie excelentă în ceea ce privește colaborarea astfel că antrenoarea Veronica Gavrilă a acceptat fără să ezite ca fiica sa Alesia să ajungă sub comanda soților Ioana și Daniel Anica, respectiv a lui Salamon Bela, cei trei tehnicieni care pregătesc echipa orădeană de baschet feminin U15. „Mă simt onorată, deoarece mi s-a oferit şansa de a mă transfera la echipa campioană în exerciţiu, formație care pune accent în primul rând pe dezvoltarea individuală a sportivilor şi în al doilea rând pe cea a echipei. Văd acest transfer ca find o oportunitate în dezvoltarea mea ca jucătoare şi sper să aduc un plus echipei. Îmi doresc să îmi redobândesc încrederea în mine şi să demonstrez că sunt o jucătoare de perspectivă”, a declarat Alesia Gavrilă.

„Seriozitatea își spune cuvântul”

Formația orădeană este neînvinsă și în actuala ediție de campionat, dar, cu toate acestea, se dorește atingerea unui nivel valoric și mai înalt. „Acest transfer ne bucură, deoarece suntem convinşi de faptul că lărgirea lotului de jucătoare poate asigura o creştere a nivelului tehnic al sportivelor. Este de apreciat faptul că antrenorii secţiei noastre de baschet, Ioana şi Daniel Anica, respectiv Salamon Bela, prin munca şi seriozitatea de care dau dovadă, au reuşit să aducă echipa U15 pe primul loc al podiumului în Campionatul Naţional. Sunt convinsă că vor mai fi şi alte transferuri, nu doar la secţia de baschet. Seriozitatea cu care tratăm împreună cu colegii mei din conducerea clubului orice situație îşi spune cuvântul. Poate aceasta este motivul pentru care mulţi sportivi aleg Crişul Oradea”, a afirmat Pető Dalma Csilla, directorul CS Crişul.