După etapa 16 din Liga a III-a la fotbal, alte cinci echipe au obținut matematic calificarea la primul baraj de promovare în liga secundă. Cu două runde înainte de final, 12 formații sunt sigure de prezența în faza eliminatorie a campionatului.

FCSB 2 (Seria 4), Măgura Cisnădie (Seria 7), Crişul Chişineu Criş, Şoimii Lipova (ambele din Seria 8), Minaur Baia Mare (Seria 10) au de la sfârșitul săptămânii trecute certitudinea clasării pe primele două locuri. Oțelul Galați (Seria 2), ACSO Filiaşi (Seria 6) și SCM Zalău (Seria 10) au ratat în această rundă șansa de a obține și ele calificarea la baraj. De eșecul zălăuanilor nu a putut profita ACS CAO 1910 Oradea, care a cedat și ea, in extremis, pe terenul lui CSC Sânmartin (0-1). Aflată la trei puncte în spatele sălăjenilor și cu rezultate directe nefavorabile, echipa orădeană și-a compromis, în mare măsură, șansele de a încheia seria pe locul secund, clasare care i-ar fi fost la îndemână. Zalăul mai are de jucat cu CSM Satu Mare (acasă) și cu Progresul Șomcuta Mare (în deplasare), iar CAO pe terenul Someșului Dej și acasă cu Luceafărul Oradea.

În schimb, CS Afumați, Mostiștea Ulmu (Seria 3), CSA Steaua București (Seria 4), Corona Brașov (Seria 5), Viitorul Șelimbăr (Seria 7), Unirea Dej și CSO Cugir (ambele din Seria 9) sunt sigure de mai multă vreme de prezența la baraj unde mai trebuie să ajungă opt echipe.

Restul calificatelor se vor alege în seria I dintre Foresta Suceva - 33 puncte, Bucovina Rădăuți - 33 puncte sau Știința Miroslava - 29 puncte;  în seria a II-a Oțelul Galați - 35 puncte și Dacia Unirea Brăila - 35 puncte au mari șanse în fața CSM Focșani - 30 puncte; în seria 5 lupta pentru locul 2 se dă între ACS SR Municipal Brașov - 26 puncte și CS Blejoi - 24 puncte;  în seria 6 ACSO Filiaşi - 32 puncte, Vediţa Coloneşti - 31 puncte și Sporting Roşiori - 28 puncte se află în luptă directă pentru două locuri; iar în seria 10, SCM Zalău - 30 puncte este favorită certă în fața lui CAO - 27 puncte

Cele 20 de echipe clasate pe locurile 1 sau 2 vor fi împerecheate între serii (locul I din seria 1- locul II din seria 2 și invers; și tot așa și în celelalte serii, 3-4, 5-6, 7-8, 9-10)  și vor juca în dublă manșă pentru rămânerea în lupta pentru eșalonul secund. Cele zece învingătoare vor juca din nou între ele, tur-retur, iar cele cinci câștigătoare vor promova.