Campionatul Ligii a III-a s-a încheiat, dar 41 de echipe mai au de jucat baraje. 20 de grupări au treabă cu promovarea în eșalonul superior, iar 21 cu menținerea în a treia ligă, în ultima categorie regăsindu-se și Luceafărul Oradea. 

Nimeni nu a retrogradat direct

Emoții mai mici sau mai mari pentru locul de Liga a III-a au ocupantele pozițiilor 10, 9 și cea mai slabă echipă de pe 8 din cele 10 serii după disputarea celor 18 etape. Inițial, acestea trebuiau să retrogradeze direct, dar cu patru runde înainte de final, FRF a schimbat sistemul competițional, făcându-le favoarea de a juca în dublă manșă un baraj de evitare a retrogradării. Vor evolua contra câștigătoarelor unor campionate județene, care trebuie anunțate până în 8 mai.

Cele 21 de echipe de la barajul pentru supraviețuirea în Liga III:

Seria 1: CSM Pașcani (6 puncte), Bradu Borca (9 puncte)

Seria 2: CS Făurei (9 puncte), Sportul Chiscani (9 puncte), Avântul Valea Mărului (13 puncte)

Seria 3: ACSM Oltenița (5 puncte), Recolta Gheorghe Doja (14 puncte)

Seria 4: CS Balotești (1 punct), Concordia Chiajna 2 (10 puncte)

Seria 5: Kids Tâmpa Braşov (9 puncte), AFC Odorheiu Secuiesc (23 puncte)

Seria 6: Academica Clinceni 2 (8 puncte), Universitatea Craiova 2 (9 puncte)

Seria 7: Minerul Costeşti (7 puncte), AFC Hermannstadt 2 (15 puncte)

Seria 8: Fortuna Becicherecu Mic (1 punct), Progresul Ezeriş (15 puncte)

Seria 9: Industria Galda (6 puncte), CS Ocna Mureş (16 puncte)

Seria 10: Luceafărul Oradea (8 puncte), Progresul Şomcuta Mare (19 puncte), ultima având dezavantajul jocurilor directe cu CSM Satu Mare.

Liga IV, organizată în 24 de județe

24 din cele 42 de AJF-uri au organizat minicampionatele recomandate de FRF cu respectarea unor condiții costisitoare pentru participante. Județele care nu au putut organiza competiția în condițiile impuse de FRF, din cauza numărului insuficient de echipe, sunt: Alba, Gorj, Iași, Neamț, Botoșani, Vrancea, Galați, Dâmbovița, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Harghita, Olt, Giurgiu, Tulcea, Brăila și Covasna și Ilfov.

 Șase dintre caștigătoare de campionate județene, mai puțin norocoase, vor juca, în 12 mai, un prim baraj, pe teren neutru, la o distanță aproximativ egală între adversare. Cele trei învingătoare se vor alătura restului de 18 campioane de Liga a IV-a calificate direct, prin tragere la sorți, la al doilea baraj, unde vor da, în dublă manșă, pe 16 și 23 mai, peste echipele cele mai slabe din Liga III.

Până ieri erau stabilite șase campioane județene, în Dolj (Dunărea Calafat), Maramureș (CSM Sighetu Marmației), Hunedoara (CSA Aurul Brad), Mehedinți (Viitorul Șimian), Sălaj (Rapid Jibou), Bacău (Dinamo Bacău).