Deşi pornea de la un avantaj de 11 puncte (83-72), campioana României la baschet masculin a abordat extrem de serios manşa retur din sferturile de finală ale Cupei României cu SCM U Craiova. Cu toate că oltenii aveau un moral excelent după victoria din deplasare cu U BT şi au evoluat în faţa propriilor suporteri, roş-albaştrii s-au impus din nou, 65-77 (19-20, 15-20, 18-16, 13-21) calificându-se astfel în semifinalele competiţiei.

Formaţia care marca 94 de puncte pe terenul lui U BT Cluj-Napoca cu doar 5 zile mai devreme a izbutit să înscrie doar 65 de puncte lui CSM CSU chiar în propria arenă, fapt ce demonstrează nivelul ridicat la care orădenii pot evolua atunci când sunt extrem de serioşi. Cu Broussard, (18 puncte, 5 recuperări) şi Valeika (11 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive) în zi excelentă, bihorenii au deschis bine jocul marcând primele 6 puncte ale partidei. A urmat apoi o perioadă modestă în realizări fapt ce s-a concretizat şi pe tabela de marcaj care indica, în minutul 5, scorul de 8-4 în favoarea oaspeţilor. Oltenii au egalat pentru prima dată în minutul 7 (13-13) după un coş de 3 puncte reuşit de Pratt. Apoi, până la finele primului sfert, cele două formaţii s-au succedat de câteva ori la conducere, ultmul coş al primelor 10 minute fiind marcat de Gudul pentru craioveni, dar tot CSM CSU se afla în avantaj, 19-20. Primele 2 puncte ale sfertului secund sunt înscrie de Broussard după care Markovic măreşte avantajul ardelenilor la 5 puncte (19-24). Cel mai mare ecart al primei reprize s-a consemnat în minutul 17 atunci când acelaşi Broussard, cu o reuşită de la distanţă, a dus Oradea la 10 lungimi (28-38). Până la intrarea la cabine, amfitrionii au mai redus din diferenţă astfel că tabela de marcaj indica 34-40 pentru CSM CSU.

 

Concentraţi pe tot parcursul partidei

Sfertul al treilea a fost singurul adjudecat de către formaţia din Bănie după un joc extrem de echilibrat. Gazdele au reuşit să egaleze la 50 în minutul 27, dar finalul le-a aparţinut vizitatorilor care au pus 4 puncte diferenţă la intrarea în secvenţa decisivă. După patru minute echilibrate, elevii lui Cristi Achim s-au dus la 14 puncte diferenţă (58-72) în minutul 35 după o reuşită de la distanţă a lui Zekovic. În continuare orădenii şi-au păstrat concentrarea şi implicit avantajul pe tabela de marcaj astfel că, în ultimele două minute, tehnicianul campioanei l-a introdus pe teren pe Vlad Marinău, un tânăr de perspectivă dar puţin utilizat în momentele cu miză.

Aşadar CSM CSU Oradea câştigă la pas returul din Bănie păşind hotărât în penultimul act al unei competiţii dotate cu un trofeu care îi lipseşte. Cu şansele de calificare în faza următoare a FIBA Europe Cup puse sub semnul întrebării, roş-albaştrii trebuie să se focuseze pe adjudecarea acestei competiţii pe care n-au câştigat-o niciodată.

Următorul joc al bihorenilor se va desfăşura în aceeaşi locaţie şi cu acelaşi adversar, de data aceasta în Liga Naţională. Partida se va desfăşura mâine, cu începere de la ora 19.00.

CSM CSU Oradea: Richard 12 puncte (3x3p), Watson 7 (1), Valeika 11, Petrescu 4, Zekovic 8 (2), Marinău, Broussard 18 (1), Fometescu 3 (1), Barnette 8, Reljic 2, Baciu, Markovic 4. Antrenor: Cristian Achim.

SCM U Craiova: Pratt 9 (2), Diculescu 11 (3), Stoyanov 8, Laser 14 (2), Ţîbîrnă, Byrd 3 (1), Năsturescu, Mulumba 20. Antrenor: Aleksandar Todorov.