Un joc care care se anunța foarte dificil a fost până la urmă o formalitate pentru Lotus Băile Felix. Echipa bihoreană a profitat de criza SCM Zalău, de care a dispus în deplasare cu 3-0 (2-0) în etapa a 5-a din Liga a III-a.

În fața unui adversar care și-a propus să promoveze în acest sezon, Lotus a început jocul decisă să speculeze forma slabă a SCM Zalău și după doar nouă minute era în grafic. Dulap l-a faultat în careu pe Făgărășanu, iar Codoban s-a dovedit precis de la 11 metri (0-1). Gazdele au avut mai mult posesia mingii, dar bihorenii au fost mai periculoși și inspirați. După o acțiune de contraatac, Făgărășanu (28) a majorat avantajul cu un șut peste Miron (2-2). Misiunea oaspeților a devenit și mai ușoară după ce portarul Bogdan Miron a fost eliminat în minutul 33 pentru injurii adresate arbitrului. În inferioritate numerică Zalăul nu a contat în atac, în timp ce Lotus s/a jucat cu ocaziile, irosind trei situații mari de a marca. A mai făcut-o până la urmă spre final Claudiu Codoban (86), care a profitat de greșeala lui Dulap și a înscris cu un șut plasat de la 12 metri (0-3).

SCM Zalău a ajuns la trei înfrângeri consecutive, în timp ce Lotus ș-a consolidat poziția a treia, la doar un punct de primele două clasate, Minaur Baia Mare și CAO.

SCM Zalău: B. Miron - D. Berci, A. Moisi (55 M. Onicaş), I. Ilieş (69 Al. Jula), R. Dulap, R. Stanciu (69 Sg. Negruţ), M. Forna (33 A. Pop), V. Calugher, R. Gorovei (55 Logon Romaric), C. Meşter, Sg. Jurj.

Antrenor: George Zima.

Lotus: Ed. Beke - Fl. Pop, Cr. Oros, T. Paublusztig, M. Arsene, I. Ban (87 C. Tutuţa), M. Popa, Ad. Popa, Cl. Codoban,V. Costea (78 P. Blăgea). A. Făgărăşanu.

Antrenori: Gheorghe Ghiț, Ciprian Fiter și Nicolae Petre.

Arbitri: Marius Omuț (Satu Mare) - Andrei Pantea și Sebastian Pantea (ambii din Arad).

Observatori FRF: Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca) și Tiberiu Gabor (Reghin).