Aflată într-o perioadă fastă, ACS CAO 1910 Oradea şi-a făcut degeaba speranţe că va juca derby-ul cu SCM Zalău. În dimineaţa meciului, chiar în timp ce se aflau în autocar să facă deplasarea spre Zalău, orădenii au fost anunţaţi că partida nu se mai dispută!

Zălăuanii profită de un regulament eronat

Programat iniţial pe 14 noiembrie, jocul nu s-a putut disputa din cauza faptului că echipa CAO a avut 18 cazuri de Covid-19 în lot, astfel că FRF l-a reprogramat pentru duminică, 22 noiembrie, la ora 14.00 Doar că de această dată, clubul zălăuan a anunţat că are două cazuri de Covid-19 în echipă, iar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj nu a rămas insensibilă la situaţia zălăuanilor, interzicând disputatea partidei! Exact, ce-şi dorea SCM Zalău, pentru că regulamentul aiuristic al FRF spune că un meci amânat din cauza problemelor întâmpinate de o echipă cu COVID-19 poate fi reprogramat o singură dată, iar în situația în care nu se dispută nici la reprogramare, chiar dacă vina aparține de această dată celeilalte formații, atunci jocul va fi pierdut la ”masa verde” de echipa din cauza căreia nu s-a jucat prima dată, adică CAO 1910 Oradea!

Într-o situaţie similară, pe 24 octombrie, DSP Sălaj le-a permis zălăuanilor să joace în derby-ul judeţean cu Sportul Șimleu, deși atunci aveau 3 cazuri de Covid-19!

Întorşi din drum

"Ne-am adunat la stadion la ora 8.45 și am fost aunțați când eram în autocar că meciul nu se mai joacă. Conform regulamentului trebuia să fim informați că nu se mai joacă cu șase ore înainte. Noi ne-am fi dorit să jucăm pe teren indiferent de rezultat. Ei au primit rezultatele vineri, dacă doreau să joace, s-ar fi jucat. Suntem foarte curioși dacă au intrat toți în izolare dacă au primit aviz nefavorabil de la DSP Sălaj. E frustrant, mai ales că noi aveam informații neoficiale că Zalăul nu și-a dorit să joace acest meci", a afirmat Florin Mal, preşedintele ACS CAO 1910 Oradea.

Clubul orădean a trimis o adresă la Departamentul Competiţii al FRF, dar e greu de crezut că dezonodământul va fi altul decât 3-0 în favoarea SCM Zalău. Până acum, în şase situaţii similare din ligile a doua şi a treia, Comisia de Disciplină a FRF a dictat meci pierdut echipei din cauza căreia nu s-a putut juca meciul la prima programare.