Campioana României la baschet masculin își menține invincibilitatea în jocurile din competițiile interne și după cea de-a 13-a partidă. Astfel, la capătul celui de-al 11-lea succes din campionat, 68-75 (15-21, 17-19, 16-20, 20-15), obținut în deplasare, cu SCM U Craiova, roș-albaștrii termină pe locul I prima fază a Ligii Naționale.

Record egalat

Seria de 13 victorii consecutive obținute în competițiile interne reprezintă un record egalat pentru CSM CSU Oradea care mai izbutise aceeași performanță în sezonul competițional 2015-2016.Acest parcurs excelent pe plan intern a fost început o dată cu victoria obținută, pe 2 noiembrie anul trecut, în deplasare, cu BCM U Pitești. Celor 11 succese din Liga Națională li se adaugă și dubla victorie cu SCM U Craiova, din Cupa României. Cea mai lungă serie de victorii obținute exclusiv în Liga Națională a fost realizată în sezonul 2012-2013 atunci când CSM CSU a bifat 14 succese consecutive. De menționat că atunci bihorenii au pierdut un joc disputat în Cupa României.

Lot de jucători omogen și valoros

Liderii celui de-al doilea succes obținut în decurs de două zile pe terenul oltenilor au fost Nikola Markovic (17 puncte) și Sean Barnette (12 puncte, 3 intercepții). Oradea a controlat cu autoritate întreaga partidă desfășurată în Bănie demonstrând încă o dată că este net superioară formației cariovene care a pierdut toate cele 4 dispute directe din acest sezon. Conștient de valoarea adversarului pe care-l avea în față, Cristian Achim a avut curajul să folosească trei jucători U23 pe parcursul primei reprize. Încrederea acordată acestora i-a fost răsplătită, toți având evoluții apreciate. De menționat în acest context că Vlad Marinău și-a făcut astfel debutul în Liga Națională. CSM CSU a fost condusă doar în deschiderea partidei după care a preluat frâiele confruntării cu alb-albaștrii și nu le-au mai cedat deloc până la final. Diferența a crescut în mod constant pe tabela de marcaj până la un maxim de 16 puncte care s-a diminuat în ultimele minute după ce în teren au fost introduși jucătorii mai puțin utilizați. Despre omogenitatea și valoare lotului de jucători avut la dispoziție de Cristian Achim vorbesc și cele 43 de puncte marcate de rezerve față de cele 32 reușite de către titulari. În schimb Craiova stă mult mai rău la acest capitol: 61 puncte, titularii și 7, rezervele.

Locul I după prima fază a Ligii Naționale

Așadar o nouă victorie clară pentru bihoreni în dauna oltenilor în decurs de 48 de ore, succes care le spulberă șansa gazdelor de a juca faza a doua a competiției în top 6. Oradea a demonstrat încă o dată că joacă fiecare meci la victorie chiar dacă n-ar fi fost absolut necesar să forțeze în această dispută. Orgoliul unor adevărați campioni le este răsplătit, CSM CSU terminând prima fază a întrecerii pe locul întâi.

U BT Cluj, următorul adversar

Următorul adversar al roș-albaștrilor va fi U BT Cluj-Napoca, în FIBA Europe Cup, într-o partidă care se va disputa miercuri, de la ora 19.00, în Arena „Antonio Alexe”.

CSM CSU Oradea: K. Richard 11 puncte, Watson 2, Valeika 11 (1×3p), Petrescu 4, Zekovic 4, Vl. Marinău, Broussard 10 (1×3p), T. Fometescu, Barnette 12. Antrenor: Cristian Achim.

SCM U Craiova: Pratt 15 (3×3p), Diculescu 9 (1×3p), Porter Troupe 17 (3×3p), Laser 20 (3×3p), B. Țîbîrnă, Byrd, Năsturescu, Stoyanov, Mulumbu 7. Antrenor: Aleksandar Todorov.