Nou promovata în Liga a IV-a, Biharea Vașcău, va avea în noua ediție de campionat, 2017-2018, în funcția de președintă pe Gianina Coste, un nume care a mai cochetat cu fotbalul bihorean, având pentru „sportul rege”o pasiune aparte.

O mutare surpriză s-a produs în conducerea echipei de lângă „Apa Boiului”, Biharea Vașcău, revenită după trei ani din nou în Liga a IV-a, deoarece din această ediție de campionat în funcția de președinte a fost numită Gianina Coste. Instalarea Gianinei Coste în funcția de președintă a vășcăuanilor s-a consumat săptămâna trecută, mai precis în 18 august, când fostul președinte (de acum) Ioan „Ness” Porge, a semnat un protocol în care sunt stipulate mai multe clauze contractuale privind buna participare a echipei în viitoarele sezoane. Gianina Coste a mai cochetat cu fotbalul bihorean în ediția 2015-2016 când a reușit promovarea în Liga a IV-a cu proaspăt înființata (pe atunci) AS Padișul Bihorul Gurani, care însă din păcate a părăsit prematur competiția din ediția 2016-2017, chiar în timpul desfășurării, din varii motive. Printre primele măsuri luate de proaspăta președintă este asigurarea unui buget care să contribuie la salarizarea jucătorilor, dar a și demarat o campanie de transferuri. Astfel, se dorește înregimentarea jucătorilor Adrian Chebeleu, Robert Sime (ambii jucând ultima oară chiar la Padișul Gurani), Flavius Merce (vășcăuan de origine, fost la Bihorul Beiuș), Lucian Berce (CSO Ștei), Andrei Bogdan (Bihorul Beiuș), Vasile Filip (CS Oșorhei), dar și promovarea tinerilor talente din zona Vașcăului. „Chiar dacă nimeni din famile nu a practicat un sport de performanță, de mică fotbalul pentru mine a fost ca o religie. Urmăream și trăiam cu intensitate meciurile echipelor favorite! Având în spate o promovare din ediția trecută cu AS Padișul Bihorul Gurani, sprijin finaciar din partea tatălui meu, o pasiune dusă la extrem pentru sportul rege, o excelentă colaborare cu antrenorul celor de la Vașcău, Dorin Boca, am decis să mă alătur acestui proiect. Pentru mine este o nouă provocare și doresc ca împreună să facem o „figură” frumoasă pe harta fotbalului județean. Obiectivul nostru va fi clasarea în prima jumătate a clasamentului. Sunt convinsă că alături de Primăria orașului Vașcău, stafful tehnic, suporterii extrem de atașați față de echipă, planul propus va avea finalitate” a afirmat pentru Crișana, Gianina Coste, președinta vășcăuanilor, care din toamnă va fi studentă la Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Universității din Oradea.Ioan „Ness”Porge care are „microbul” fotbalului în sânge va fi în continuare alături de echipă, deoarece va deține funcția de președinte de onoare, dorind să contribuie la bunul mers al fotbalului (de care este atașat de o viață) pe meleagurile natale.

Biharea Vaşcău este a doua echipă din Liga a IV-a condusă de o femeie, după o altă nou promovară CSC Dacia Gepiu, cu Anamaria Busuioc la cârmă.