Mai mult ca niciodată, colectivul tehnic al echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea alege, pentru viitorul sezon, să dea un mare credit tinerilor de la LPS Bihorul. Astfel au fost promovați la echipa mare următorii patru juniori: Luca Năstruț, Bogdan Creț, Denis Pătcaș și Raul Igna.

După ce la startul sezonului competițional trecut staff-ul tehnic i-a convocat la echipa mare pe juniorii Enzo Vescan și Vlad Marinău, două dintre vârfurile generației din care fac parte, iată că pentru următoarea ediție de campionat Cristian Achim a decis să-i convoace sub comanda sa pe 4 dintre cei mai buni „lepesiști”. „Staff-ul tehnic al roș-albaștrilor, împreună cu cel administrativ au luat decizia de a-i aduce aproape de jucătorii cu experiență, pentru a deprinde cât mai multe din secretele pregătirii sportive premergătoare unui sezon competițional. Astfel, contingentul de juniori din lotul echipei orădene urcă la șase”, transmite site-ul oficial al clubului orădean.

Juniori între 15 și 17 ani

Luca Năstruț este cel mai mare ca vârstă la cei 17 ani pe care îi are. La 1,92 metri înălțime, Luca este un excelent aruncător de la distanță. Tânărul baschetbalist a fost vicecampion al României la U18 în sezonul 2018/19 și a participat la Campionatul European U16 masculin Divizia B – ediția 2019. Bogdan Creț are 16 ani și CV-ul său cuprinde deja trei medalii de argint naționale, la categoriile U12, U13 și U14, respectiv bronz la U15. Bogdan a obținut calificarea în playoff-ul European Youth Basketball League U14 și U15 (selectat în AllStar la U14, iar la U15 a fost MVP-ul echipei și MVP-ul turneului). De asemenea, are numeroase distincții individuale la turneele finale ale Campionatelor Naționale ale României. Denis Pătcaș are tot 16 ani și este unul dintre cei mai îndemânatici juniori din baschetul românesc. A cucerit aceleași medalii pe care le-au obținut colegul său de generație, Bogdan Creț. De asemenea, a fost unul dintre cei mai productivi jucători ai LPS Bihorul CSM Oradea în European Youth Basketball League. Raul Igna este cel mai tânăr dintre ei, având doar 15 ani, dar, cu toate acestea, posedă calități fizice excelente pentru jocul de baschet. Acesta a cucerit medalia de argint la CN U14 și CN U15 în precedentele două sezoane. În actualul sezon a participat la CN U16, respectiv în European Youth Basketball League alături de generația 2004. De notat că „Pătcaș, Creț și Igna au participat la Turneul internațional Balkanic Next Star, pentru echipa națională U15 a României, în luna decembrie a anului 2019. În plus, ei au fost cei mai productivi jucători ai LPS Bihorul CSM Oradea în campania EYBL din sezonul 2019/20”, informează site-ul clubului orădean.