FC Bihor Oradea şi-a prezentat ieri conducerea administrativă cu care va aborda sezonul 2022-2023. Într-o conferinţă de presă a fost oficializată numirea fostului jucător al grupării „roş-albastre”, Sandor Kulcsár în funcţia de președinte al clubului, dar și al Comitetului Director.

 

Public pe stadion şi promovări

Anunţul a fost făcut de Mihai Jurca, administratorul public al Primăriei Oradea. „Municipalitatea îi acordă domnului Kulcsár toată încrederea și toată puterea de decizie, fiind un om profesionist cu cunoștințe clare în domeniu”, a explicat Jurca.

Noul preşedinte îşi doreşte să readucă publicul la stadion şi echipa în eşaloanele superioare.

„Le mulțumesc celor care au avut încredere în mine și mi-au încredințat această funcție onorantă, care mă obligă și responsabilizează. Mă onorează să fac parte dintr-o asociație care are membri fondatori instituții din Bihor care au pus umărul și au avut o contribuție esențială la dezvoltarea orașului și au făcut să se vorbească frumos despre Oradea la nivel național și internațional. E momentul să aducem și sportul bihorean la nivelul orașului Oradea, cel puțin. Asta ar însemna un proiect care să aducă FC Bihor la nivel de echipă fanion a județului, iar corelat cu construcția noului stadion ne-am gândit la o strategie pe 5 ani la finalul cărora să vedem echipa în Liga 1. Suntem conștienți că nu va fi o sarcină ușoară. Dovada faptului că ne vom face bine treaba va fi dacă lumea va reveni pe stadion într-un număr cât mai mare. Dacă noul stadion va fi gata și noi vom fi tot în Liga 2 nu voi considera un eșec, dacă publicul va fi pe stadion”, a declarat Sandor Kulcsár, adeptul muncii în echipă. „Vrem să schimbăm percepția oamenilor despre ce a fost în trecut. Prezența mea în fruntea clubului este o dovadă clară a asociaților că se dorește altceva. Îmi cunosc foarte bine calitățile, dar și limitele. Dacă cineva crede că de unul singur aș putea să rezolv toate probleme clubului se înșală. Nici nu îmi doresc să fie vorba despre Kulcsár, ci despre echipă, nu de individualități. Mizez pe munca în echipă, doar în echipă putem obține rezultatele dorite”, consideră Kulcsár.

Fostul atacant a mai precizat că a avut discuții legate de colaborare cu cluburi private și cu LPS Bihorul. „Vârfurile fiecărei generații să ajungă la FC Bihor. În trecut fiecare jucător din județ își dorea să ajungă să joace la FC Bihor, acolo ne dorim să ajungem și acum”, este de părere preşedintele, decis să atragă foști jucători ai FC Bihor alături de club.

Din Comitetul Director fac parte Sándor Kulcsár (57 de ani, reprezentant APTOR) - președinte; Șerban Sere (reprezentat Primăria Municipiului Oradea) și Ovidiu Mureșan (Consiliul Județean), iar din AGA Eduard Florea (PMO), Călin Gal (CJ) și Mihai Jurca (APTOR).

 

Suporteri cotizanţi

Alături de club sunt aşteptaţi și alți parteneri privați, dar și suporterii. Mihai Jurca a precizat că în noul statut există și calitatea de „membru suporter”, prin care în schimbul unei cotizații anuale de circa 1.000 de lei, fanul poate primi un abonament, un tricou al echipei și putere de decizie în anumite situații. „Dacă 2.000 de oameni ar veni alături de noi o bună parte cu cheltuiala pentru copii și juniori ar putea fi acoperite. Ne-am inspirat de la ce este pe afară și vrem să vedem dacă funcționează și la noi. Orice sprijin este binevenit. Suntem la început de drum și vom accepta orice mână întinsă atâta vreme cât se încadrează în proiectul nostru”, consideră Jurca.

Prețul unui bilet de intrare rămâne 10 lei, iar un abonament va costa 100 de lei.

 

Buget redus pentru un loc în play-off

Clubul este finanţat prin Asociația Club Sportiv Fotbalistic Oradea şi va avea un buget relativ redus, de  250.000 de euro, posibil să fie suplimentat având în vedere inflaţia din această perioadă. Echipa va avea și un sponsor pe tricou, care urmează să fi anunțat și prezentat înainte de startul campionatului.

„Deși denumirea asociației este diferită, clubul va activa sub numele de FC Bihor Oradea, denumire pe care o deținem cu drepturi depline la OSIM, la fel și sigla. Nu mai există niciun fel de problemă sau pericol. De aceea și Federația Română de Fotbal ne-a permis să activăm în viitorul sezon competițional cu denumirea FC Bihor. Pentru că Ministerul Justiției nu ține neapărat cont de deținerea denumirii la OSIM nu ne-au putut permite înregistrarea în această etapă a asociației sub numele FC Bihor, dar competițional noi vom activa sub această denumire și ăsta este pasul important spre relansarea fotbalului de performanță”, a precizat Mihai Jurca.

FC Bihor va debuta în Liga a III-a pe 27 august cu un lot tânăr, din care au plecat zece jucători spre alte zări, obiectivul fiind calificarea în play-off.  

Oficialii FC Bihor şi-au propus să promoveze în Liga II în sezonul 2023/2024, iar în Liga I, în sezonul 2026/2027, cu condiția atragerii unui partener privat.

„Vom trata tot ceea ce înseamnă activitatea fotbalistică cu transparență, știind că venim pe un fond care a creat în trecut multe discuții. Vrem să îi convingem pe amatorii de fotbal că planurile sunt serioase și lucrurile pot evolua spre performanță la cel mai înalt nivel”, a precizat Mihai Jurca.