Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, a afirmat pentru hotnews.ro.în sălile de sport din România vor fi amenajate centre de vaccinare anti-Covid 19.

”Centrele de vaccinare vor fi amenajate în spații care trebuie să îndeplinească niște condiții, în primul rând să fie spațioase, să permită circuite și distanțare fizică între persoane. De exemplu, vor fi amenajate centre de vaccinare în săli de sport sau în săli mari de conferințe. Pentru București, un exemplu este Romexpo, pentru că spațiul permite amenajarea multor cabinete de vaccinare, are acces din mai multe căi, permite organizarea de circuite. Acesta este un model propus de la nivel european, așa organizează și alte țări. România este parte a unei abordări europene, iar activitatea de vaccinare se face practic concomitent în toate țările”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță.

În perioada pandemiei de Covid-19, mai multe săli de sport din Româniac au fost transformate pentru intervale scurte de timp în spitale mobile.