De departe cea mai performantă secţie a clubului Crişul, aceasta a adus în vistieria clubului nu mai puţin de 20 de medalii (7 aur, 6 argint şi 7 bronz) după Campionatul Naţional de poliatlon desfăşurat recent la Hunedoara. Cele două performere sunt Huszar Ingrid şi Ioana Buzlea, ultima devenind campioană naţională de seniori în proba de 400 m mixt, performanţă în premieră pentru Oradea de la Revoluţie încoace.

 

Campionatul Naţional de poliatlon pentru seniori, tineret şi juniori s-a desfăşurat recent la Hunedoara într-un bazin în care condiţiile oferite sportivilor, dar mai ales susţinătorilor, nu au fost tocmai propice pentru un eveniment de o asemenea anvergură la care au participat 315 înotători de la 50 de cluburi din ţară. „Acest sport face parte din organigrama clubului Crişul începând cu anul 2011 şi este pentru prima dată când ne putem bucura pentru cucerirea unui titlu naţional de seniori. Cu aceste două fete minunate am izbutit să cucerim nu mai puţin de 20 de medalii”, avea să declare în deschiderea conferinţei de presă Ionel Bungău, preşedintele clubului.

 

Ioana Buzlea, campioană naţională de senioare

La doar 17 ani, Ioana Buzlea a izbutit să devină campioană naţională confirmând astfel progresul pe care l-a făcut în fiecare sezon în cei 11 ani de când practică acest sport. În schimb, Huszar Ingrid, colega şi prietena ei, la cei doar 14 ani a făcut în o dată dovada talentului pe care îl are cucerind nu mai puţin de 12 medalii în cadrul acestui concurs. Printre aceste rezultate, Ingrid a izbutit să doboare şi 5 recorduri naţionale: 50 m bras de două ori, 100 m bras de două ori şi 100 m mixt o dată. Ambele sportive sunt pregătite de către Georgeta Schier şi Cristina Madău. „Mă bucur foarte mult pentru fete şi sunt foarte mulţumită de performanţa realizată de Ioana Buzlea. I-am spus înainte de competiţie că va deveni campionă naţională la mixt la fel cum, peste vreo trei luni, îi voi spune şi lui Ingrid în ce probă va realiza aceeaşi performanţă. Amândouă fetele sunt foarte ambiţioase şi muncitoare şi asta contează foarte mult pe lângă talent. Sper că ele vor fi exemple foarte bune pentru generaţiile viitoare. Înotul este un sport în care trebuie să munceşti foarte mult, iar dacă asta se va întâmpla, Ingrid are toate şansele să meargă la Olimpiadă având în vedere talentul pe care îl are”, a afirmat Georgeta Schier.

 

Proxima competiţie la care cele două sportive vor concura este Cupa Europei Centrale, eveniment care se va desfăşura la Târgovişte în perioada 8-10 decembrie şi în care Ingrid va avea posibilitatea să acumuleze puncte pentru a a face baremul de participare la europene.

 

Medaliile cucerite de cele două sportive la fiecare probă în parte:

Huszar Ingrid: 50 m bras - argint senioare, aur tineret şi aur juniori; 200 m mixt - bronz juniori; 100 m bras - bronz senioare, argint tineret şi aur juniori cu record naţional; 200 m bras - argint senioare, aur tineret şi aur junioare; 100 m mixt - argint junioare cu record naţional făcut în calificări; 400 m mixt - bronz juniori

Ioana Buzlea: 50 m bras - bronz tineret; 200 m mixt - bronz seniori, argint tineret; 200 m bras - bronz tineret; 100 m mixt - bronz senioare şi argint tineret; 400 m mixt - aur la senioare şi aur la tineret.