Federația Română de Fotbal a stabilit ieri, prin tragere la sorți, meciurile primei etape a barajului de menţinere/promovare în Liga III. Campioanele a şase din cele 24 de judeţe în care s-au organizat minicampionate de Liga a IV-a vor juca în turul I, un meci eliminatoriu, pe teren neutru, restul calificându-se direc în faza a II-a, în care vor juca împotriva unor echipe din Liga a III-a.

Ghinioniste s-au dovedit a fi reprezentantele judeţelor Cluj, Bacău, Sibiu, Prahova, Satu Mare şi Argeş. Au rezultat astfel următoarele partide de baraj:

Cluj (Academia de Fotbal Viitorul Cluj) - Bacău (Dinamo Bacău)

Sibiu (FC Avrig) - Prahova (Petrolul 95 Ploieşti)

Satu Mare (Victoria Carei) - Argeș (Real Bradu)

Meicurile vor avea loc în data de 12 mai 2021, într-o singură manșă, pe teren neutru, la aproximativ jumătatea distanței dintre adversare,

În schimb, campioanele  județelor Arad (Frontiera Curtici), Brașov (ACSM Codlea), Buzău (ACS Team Săgeata), Caraș-Severin (Voința Lupac), Constanța (CSO Ovidiu), Dolj (Dunărea Calafat), Hunedoara (CSA Aurul Brad), Ialomița (CSM Fetești), Ilfov (Viitorul Domnești), Maramureș (CSM Sighetu Marmației), Mehehinți (Viitorul Șimian), Mureș (CS Iernut), Sălaj (Rapid Jibou), Suceava (Viitorul Liteni), Teleorman (Rapid Buzescu), Timiș (Pobeda Star Bisnov), Vâlcea (FC Băbeni) și Vaslui (CSM Vaslui) vor participa direct în al doilea baraj, care va avea loc în dublă manșă, pe 16 şi 23 mai, urmând să joace cu cele mai slabe 21 de echipe din acest sezon de Liga III, printre care şi Luceafărul Oradea, clasate pe locurile 10, 9 şi cel mai slab loc 8. Tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor din etapa a doua a barajului de menţinere/promovare în Liga 3 va avea loc în data de 13 mai.

Judeţele Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, București, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Neamț, Olt, Tulcea și Vrancea nu au putut organiza, din cauza numărului insuficient de echipe, campionat de Liga IV în condițiile stricte impuse de FRF.