O veste tristă a răvăşit ieri lumea fotbalului bihorean şi nu numai. Fostul fotbalist şi antrenor Paul Popovits (Popovici) a încetat fulgerător din viaţă în urma unui infarct!

Avea 72 de ani, pe care nu îi arăta deloc. Persoană activă şi cu alură atletică şi la această vârstă, nea "Pali" putea fi văzut zilnic la plimbare pe malul Crişului Repede, pe jos sau cu bicicleta. Era vesel şi binedispus, mai ales că recent fiul său Paul a devenit antrenor coordonator la Academia Bozsik din Nyiregyhaza, iar nepotul său Patrick (17 ani) le-a călcat pe urme fiind şi el fotbalist, la Academia Ferenc Puskas. Din păcate, n-a mai apucat să se bucure de realizările acestora, pierzând "meciul" cu viaţa ieri dimineaţă.

„Ai fost idolul meu. Îmi este tare greu să scriu de tine la trecut. Nu am cuvinte să spun ce durere mi-ai lăsat în suflet. Nu am dorit niciodată să sosească clipa asta. Te-am iubit și te iubesc enorm. Să ai grijă de noi de acolo de sus. Meciul tău s-a terminat”, a scris fiul său Paul Popovits junior pe pagina de facebook.

"Dragul meu bunic, pentru mine ai fost o inspirație uimitioare ,un adevărat idol ,un prieten extraordinar, iar în familia noastră ,un soț ,un tată și un bunic desăvârșit! Cu ajutorul lui Dumnezeu ai reușit sa vii la ultimul meu meci văzut de tine înainte să pleci în Împărăţia Cerului! Sper ca toate meciurile mele, antrenamentele și reușitele să fie văzute de tine de acolo de sus! Vei fii mândru de mine,îți promit! Pentru mine eşti și rămâi o legendă! Cum îți spun eu mereu Toto, te iubesc mult de tot si îmi e tare dor de tine!’’, a postat şi nepotul Patrick pe pagina de socializare.

Paul Popovits (Popovici) senior s-a născut la Oradea în 21 iunie 1948. Fost component al loturilor naționale de tineret și seniori, Popovits a debutat în Divizia A în 1968 în meciul Crișul Oradea - Steagul Roșu Brașov, scor 1-2. În prima ligă a României a adunat 256 de meciuri și 18 goluri pentru Crișul Oradea, UTA Arad și FC Bihor. A mai jucat la Metalul, Crişana şi Înfrăţirea Oradea. A fost antrenor în diverse perioade la FC Bihor, colaborând cu antrenori consacrați precum Viorel Mateianu, Robert Cosmoc sau Ioan Andone.

Sincere condoleanţe familiei greu încercate. Dumnezeu să-l odihnească!