Comisia Medicală a Federaţiei Române de Fotbal  a elaborat “Protocolul medical pentru fotbalul amator”,  cel mai afectat în ultimul an de zile. Testările Covid-19 RT-PCR au fost înlocuite cu cele rapide antigen, dar nici acestea nu sunt mult mai ieftine pentru nivelul județean și cel juvenil.

Dacă testările PCR se fac o dată la 14 zile cu un cost de minimum 200 lei pe persoană , cele rapide trebuie efectuate la 7 zile şi au un preţ între 75  şi 125 lei. În plus, acestea sunt considerate valabile doar dacă sunt făcute în unităţi avizate de Ministerul Sănătăţii şi efectuate în conformitate cu metodele aprobate de acest for. Pe scurt, cine vrea să joace trebuie să achite doar pentru teste cel puţin 300 lei lunar pentru o persoană, cost pe care majoritatea echipelor de seniori şi din sectorul juvenil nu şi-l permit.

 Ca să nu mai spunem şi că Federaţia Română de Fotbal a obligat AJF-urile care doresc să aibă reprezentante la barajul pentru Liga a III-a să organizeze rapid un campionat cu minim patru echipe şi să-l finalizeze până în 8 mai! După ce echipele de la acest nivel nu au jucat vreun meci oficial de aproape un an şi jumătate, acum sunt obligate să dispute cel puţin şapte în mai puţin de o lună... Situaţie de neacceptat pentru majoritatea forurilor fotbalistice judeţene. Verbal, câteva structuri, Arad, Timiş, Dolj sau Hunedoara au anunţat că doresc să forţeze intrarea unei reprezentante în Liga a III-a, dar rămâne de văzut dacă şi vor putea. Să se încadreze în termenul stabilit de FRF şi să depăşească formaţii din eşalonul trei, mai pregătite din toate punctele de vedere.

Oricum, măsura a fost luată în sprijinul echipelor de Liga a III-a, competiţie din care nicio echipă nu mai retrogradează direct.