Bihoreanca Irina Maria Bara va deschide duelul dintre echipele feminine de tenis ale României şi Italiei, care va avea loc vineri şi sâmbătă în play-off-ul Grupei Mondiale a competiţiei Billie Jean King Cup (fostă FED Cup), în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Două premiere

Aflată la debutul în echipa României, Irina va înfrunta pe Elisabetta Cocciaretto în prima partidă de simplu a întâlnirii. Meciul dintre Bara (26 ani, 132 WTA) şi Cocciaretto (20 ani, 111 WTA) va avea loc vineri, de la ora 15:30 şi va fi urmat de partida dintre Mihaela Buzărnescu (32 ani, 137 WTA) şi Martina Trevisan (27 ani, 99 WTA). Bara şi Cocciaretto nu s-au mai înfruntat până acum.

Sâmbătă, de la 14:00, se va juca meciul dintre Bara şi Trevisan, urmat de confruntarea dintre Buzărnescu şi Cocciaretto şi de meciul de dublu, dintre perechile Monica Niculescu/Elena-Gabriela Ruse - Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone. Bara şi Trevisan sunt la egalitate în meciurile directe, 1-1, după ce românca s-a impus cu 3-6, 6-4, 6-3, în 2019, în optimi la Rabat (WTA), iar italianca a câştigat în 2020 la Cairo (100.000 dolari), în primul tur, cu 6-3, 6-2.

 

"Vom lupta până la ultima minge"

Cu acest prilej va debuta şi Monica Niculescu în calitate de căpitan al echipei României, în locul lui Florin Segărceanu.

"Ne simţim bine, suntem încrezătoare şi o să dăm tot ce putem pe teren, ca întotdeauna. Sperăm la un rezultat foarte frumos cu Italia. Întotdeauna este presiune în Fed Cup (n.r. - competiţie redenumită Billie Jean King Cup), pentru că toate ne dorim să câştigăm. Dar vom lupta până la ultima minge şi vom da tot ce avem mai bun pentru a câştiga în faţa Italiei. Ne place suprafaţa de joc, este un hard normal, adică nici rapid, nici lent. Ne-am acomodat şi ne simţim bine pe această suprafaţa", a menţionat Bara, originară din Ştei.

"Nu cred că există o onoare mai mare decât aceasta de a-ţi reprezenta ţara, mai ales să joci acasă. Întotdeauna mi-am dorit să fiu în echipa de Fed Cup şi să aduc victorii României. Primul meci va fi puţin mai dificil, pentru că este imediat după ce se cântă imnul şi atunci sunt mai multe emoţii. Dar sunt încrezătoare că ştiu să gestionez emoţiile foarte bine şi că o să mă descurc", a adăugat jucătoarea în vârstă de 26 de ani.

România nu poate conta pe Simona Halep, numărul trei mondial, şi Patricia Ţig (63 WTA), ambele accidentate, dar din diverse motive nici pe Irina Begu, Ana Bogdan sau Sorana Cârstea, în timp ce tenismena cea mai bine cotată a Italiei, Camila Giorgi (81 WTA), a fost testată pozitiv la COVID-19.