Într-un interviu acordat site-ului de specialitate unitedhoops.ro, conducătorul de joc al echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea a vorbit despre revanșa pe care și-a luat-o alături de roș-albaștri în fața lui U BT Cluj după ce alb-negrii îi reziliaseră contractul în urmă cu un sezon pe motiv că „nu a fost suficient de bun”.

Originar din Detroit, Statele Unite ale Americii, Giordan Watson a fost naturalizat în toamna lui 2017 pentru a ajuta la construcția unei echipe naționale tricolore mai puternice. Având doar 1,78 metri înălțime, Watson este un excelent baschetbalist la poziția cu 5 sezoane la activ în baschetul românesc. Devenit profesionist în anul 2008, Giordan a evoluat în mai multe campionate europene precum Germania, Islanda, Finlanda, Franța, Turcia și România. În țara noastră a activat la Energia Târgu Jiu în perioada 2013-2015, la U BT Cluj în sezonul 2017-2018 și la CSM CSU Oradea de atunci și până în prezent.

Cupa cu Energia, egala titlului cu CSM CSU

Întrebat fiind care este cel mai important trofeu dintre cele trei cucerite în România, Watson a pus semnul egal între campionatul câștigat în 2019 cu CSM CSU Oradea și Cupa României cucerită cu Energia Târgu Jiu în anul 2014. Tilul național adjudecat alături de orădeni este cu atât mai important cu cât el a fost obținut la un an după ce U BT Cluj îi reziliase contractul pe motiv că nu are suficientă valoare. „Pun semnul egal între câștigarea cupei în 2014 și campionatul din 2019. 2014 a fost special, deoarece echipa noastră nu a fost respectată deloc. Apoi, antrenorul nostru fusese concediat cu câteva zile înainte și ne-a determinat să strângem rândurile și să ne unim ca echipă. Ne-a oferit o șansă să jucăm în Europa în sezonul următor. De asemenea, anul 2019 a fost special. În 2018 am semnat un contract pe două sezoane cu U-BT Cluj-Napoca. Clujul a decis că nu sunt suficient de bun pentru a păstra contractul și m-a eliberat după primul an din acel contract. Lipsa de respect este cea mai mare motivație a mea. Îmi scoate în evidență o altă latură. Oamenii au avut multe de spus despre mine în această perioadă și am auzit totul. Inima îmi bate mai repede în măsură ce îmi amintesc despre asta acum. Oricum, echipa mea și cu mine am ridicat trofeul, fiind unul special tocmai din acest motiv”, a declarat Watson pentru unitedhoops.ro.

„Voi continua să joc”

Referitor la modul în care s-a încheiat sezonul 2019-2020, Watson este de părere că viața are prioritate indiferent cât de mare e dorința de a juca baschet. „Este dificil să nu poți juca, dar sănătatea și viața sunt mai importante”, a mai spus conducătorul de joc. Referitor la situația sa actuală și la ceea ce are de gând să facă, baschetbalistul a spus că își pterece timpul alături de familie și că își dorește în continuare să joace după ce criza sanitară va lua sfârșit. „Stau foarte mult pe acasă, alături de familie. Este o experiență extraordinară deoarece lipsesc foarte mult în mod normal de acasă prin prisma activității mele. Voi continua să joc. Această perioadă m-a făcut să-mi lipsească jocul, să înțeleg cât de important este pentru mine. Fără îndoială îmi place timpul petrecut alături de cei dragi, familia este importantă pentru mine, dar baschetul este dragostea mea”, a mai adăugat Giordan Watson.

Așadar rămâne de văzut, după încheierea pandemiei, dacă bugetul CSM CSU Oradea va fi în concordanță cu doleanțele financiare ale jucătorului astfel încât „mariajul” să continue, evident dacă fiecare dintre cele două părți își va dori acest lucru.