Singura echipă de fotbal care activează la nivelul primelor trei eşaloane a revenit din vacanţă. Astfel, sub comanda antrenorului Cristian Dulca, „luceferii” au efectuat prima şedinţă de pregătire din 2018, antrenament de reacomodare la efort la care au fost prezenţi doar 18 jucători.

 

Cu toate că la momentul preluării de către grupul de investitori care îl are în spate pe gorjeanul Nicolae Sarcină, speranţele erau mari în ceea ce priveşte performanţa, iată că timpul tot a trecut iar întăririle absolut necesare despre care s-a vorbit nu o dată se lasă încă aşteptate. După mai bine de o lună de la ultima partidă oficială, situaţia lotului de jucători este practic aceeaşi. Chiar dacă este printre ultimele echipe din Liga a II-a care a sunat reunirea, la Luceafărul încă nu au apărut acele nume noi care să ajute la îmbunătăţirea situaţiei din clasament (locul al 14-lea, cu 1 punct mai mult decât prima formaţie aflată pe loc retrogradabil). Ca şi în alte rânduri, informaţiile sunt că se poartă discuţii cu mai mulţi jucători. Cert este că la reunirea de ieri a fost prezent doar un nume nou, Darius Lukacs, un jucător de 21 de ani care a evoluat ultima dată la Olimpia Satu Mare. În schimb, s-a renunţat la Adrian Bedea şi la portarul Georgios Gakos. Conform unor surse din cadrul clubului, cel mai important nume, cu care încă se discută, dar care se pare că va accepta condiţiile financiare oferite, este Cristian Oros, fostul fundaş al echipelor Rapid Bucureşti şi Astra Giurgiu.

 

Vizita medicală, în Bucureşti

Prima întâlnire a jucătorilor a avut loc luni, atunci când „luceferii” au efectuat vizita medicală în Bucreşti, la Institutul Naţional de Medicină Sportivă. „Prima noastră întâlnire după vacanţă a avut loc luni atunci când am efectuat vizita medicală la Bucureşti, asta deoarece ne-am dorit ca aceasta să fie cât mai complexă. Ne aşteaptă şapte săptămâni de pregătire intensă până la reluarea campionatului, care se va întâmpla pe 24 februarie, şi de aceea ne-am dorit să excludem orice posibilă problemă de sănătate. Cu toate că nu mi-o doresc, vacanţa ar putea fi şi mai lungă dacă ASA Târgu Mureş, adversara noastră din prima etapă, nu îşi va rezolva problemele financiare”, a declarat Cristian Dulca, antrenorul Luceafărului.

 

„Gândul la joc, nu la contracte”

Tehnicianul orădenilor a rămas optimist. Ca de fiecare dată, acesta şi-a exprimat speranţa că în cel mai scurt timp conducerea clubului va finaliza negocierile cu cei 4-5 jucători doriţi. „Abordăm pregătirile cu aproximativ acelaşi lot de jucători ca şi în retur. Sunt 4-5 jucători cu care încă se discută şi sper ca negocierile să dea roade astfel încât aceştia să ni se alăture cât mai curând. Mi-aş dori să vină fotbalişti care se gândesc în primul rând să joace şi doar apoi la ce nivel au contractele pe care le semnează. Până atunci mă bucur că atât Feher, cât şi Ciobanu şi-au revenit după accidentări şi se vor putea pregăti pentru returul de campionat”, a mai spus Dulca căruia Lucia Vladimirescu, preşedintele clubului, i-a promis, într-un interviu acordat pentru un Radio Timişoara, un lot de 24 de jucători.

 

„Să ajungă cât mai sus”

În final, antrenorul şi-a exprimat dorinţele obişnuite pentru această perioadă, acelea ca elevii săi să se antreneze cât mai bine, astfel încât în partea a doua a sezonului echipa să se exprime excelent. „Îmi doresc ca în această perioadă să ne pregătim foarte bine, să începem prin a da jos kilogramele în plus şi să facem o încărcare cât mai bună. Suntem o echipă tânără, cu o medie de vârstă scăzută, şi avem nevoie de rezultate pentru a căpăta încredere. Din momentul în care am preluat echipa nu a fost deloc uşor în primul rând din cauză că nu efectuasem pregătirea împreună. Acum e cu totul altceva. În tur ne-au lipsit rezultatele, în ciuda jocului bun pe care l-am practicat în multe partide. Îmi doresc ca toţi aceşti băieţi să fie conştienţi că trebuie să câştige, ei sunt sportivi şi trebuie să aibă drept obiectiv – să ajungă cât mai sus”, a conchis Cristian Dulca.

 

Cantonament la Izvorani

După şedinţele de pregătire, care se vor desfăşura la baza proprie din Sînmartin, în perioada 29 ianuarie – 9 februarie Luceafărul se va afla în cantonament la Izvorani. Ulterior vor urma mai multe partide de verificare în compania unor formaţii din Liga a II-a şi a III-a ale căror nume nu au fost menţionate de către tehnicianul bihorenilor. În ceea ce priveşte obiectivul, preşedinta clubului, analizând parcursul formaţiei sale de când se află la conducere, consideră plauzibilă clasarea chiar pe locul al 6-lea la finalul campionatului.

 

Lotul de jucători prezent la reunire: Alin Goia, Alexandru Gudea - Adrian Balea, Andrei Tînc, Alin Mutu, Daniel Ciobanu, Răzvan Trif, Ionuț Ban, Marius Feher, Alin Țegle, Iulian Cuc, Claudiu Codoban, Paul Chiș-Toie, Alex Dulca, Vlad Rusu, Constantin Roșu, Andrei Antohi şi Darius Lukacs.