Conducătorului clubului Crişul Oradea i s-a propus să candideze la şefia Federaţiei Române de Polo de către o parte a membrilor Biroului Federal. Aceşti membri au intrat în conflict cu actualul preşedinte şi doresc demiterea lui şi implicit refacerea alegerilor.

Directorul CS Crişul a recunoscut acest aspect, dar spune că se va angaja în proiect doar în anumite condiţii. Noua conducere a poloului românesc a fost aleasă într-un context cel puţin discutabil. La Adunarea Generală care a condus la alegerea noii echipe au fost reprezentate 16 cluburi care au existat doar pe hârtie, ele nedesfăşurând niciun fel de activitate şi neavând niciun jucător legitimat. Tot cu ocazia alegerilor, s-a desemnat ca din Biroul Federal să facă parte mai mulţi reprezentanţi ai clubului Steaua şi doi din Târgu Mureş, în timp ce cluburi precum Dinamo, CSM Digi, Corona Sportul Studenţesc Braşov, Crişul, Triumf Bucureşti, CSM Poli Cluj sau Amefa Arad nu au niciunul. Cu toate acestea, se pare că în cadrul Biroului Federal s-au format mai multe tabere şi cel puţin una nu-l mai vrea la conducere pe Călin Găvruş, actualul preşedinte al FR Polo.

„Nu aş accepta să fiu marionetă”

În acest context, Ionel Bungău nu doreşte să fie o simplă marionetă într-un război dintre anumite grupări şi spune că va candida doar în anumite condiţii. „În niciun caz nu aş accepta să fiu marioneta anumitor tabere, să «fac jocurile» pentru un anumit club, indiferent care ar fi acela. Una dintre condiţiile mele este ca toate cluburile principale din poloul românesc să fie reprezentate în Biroul Federal. Toţi membrii Biroului ar trebui să vorbească «aceeaşi limbă», să renunţe definitiv la luptele şi rivalităţile interne şi să-şi dorească cu adevărat progresul poloului românesc. Doresc de asemenea transparenţă decizională totală, cu respectarea strictă a regulamentelor federaţiei. Echipele naţionale de la toate categoriile de vârstă trebuie să aibă obiective clare, iar antrenorii să fie numiţi pe criterii corecte, în fiuncţie de meritele şi performanţele realizate. Dacă nu se doreşte cu adevărat îndeplinirea unor astfel de condiţii, eu consider că nu am ce căuta la conducerea federaţiei”, a declarat Ionel Bungău, directorul clubului Crişul.