Într-o partidă în care s-au înscris nu mai puțin de șase goluri, CA Oradea a reușit prima victorie în Liga a III-a, în deplasare, după ce a trecut, fiind condusă la un moment dat cu 1-0, de o altă nou promovată, Progresul Șomcuta Mare.

Victorie concludentă

După precedenta descindere pe plaiurile Maramureșului, de unde s-a întors cu tolba goală pierzând la un scor drastic (1-4), iată că de această dată alb-verzii au reușit să înscrie de patru ori pentru a-și asigura prima victorie și toate cele trei puncte puse în joc. Nici de această dată lucrurile nu s-au urnit cum ar fi vrut „vulturii verzi'', gazdele fiind cele care au deschis scorul după o jumătate de oră de joc, prin Balmoș, însă peste doar 9 minute, Alin Panti aduce egalarea pentru oaspeții orădeni (1-1) după o lovitură de cap cu care a trimis balonul la colțul lung al porții apărate de Roșiianu. Mingea venise dintr-un corner bătut de pe partea stângă de către Copil. Acesta a fost de altfel și scorul cu care s-a intrat la cabine pentru pauză. De menționat că pentru Alin Pantia fost un moment special, fundașul de 20 de ani marcând primul său gol în Liga a III-a chiar la prima titularizare.

Însă alb-verzii, în criză mare de puncte, au venit la Șomcuta Mare ca să obțină un rezultat care să le îmbunătățească zestrea sărăcăcioasă din clasament, așa că în partea a doua au reușit să-și îndeplinească planurile. Astfel, în minutul 50, orădenii reușesc să preia conducerea pe tabela de marcaj prin golul înscris de Lezeu. Bucurie de scurtă durată fiindcă, după doar cinci minte, Progresul egalează prin B. Bușică. Dar nici „vulturii verzi'' nu le acordă prea multe minute de satisfacție gazdelor pentru că Letan fructifică o lovitură de pedeapsă după doar două minute, scorul „făcându-le cu ochiul'' din nou oaspeților bihoreni. Replica gazdelor se lasă așteptată așa că Victor Dobrescu pune cireașa de pe „tortul” izbândei orădene în minutul 90 consfințind prima victorie a echipei Club Atletic Oradea la nivelul Ligii a III-a din întreaga sa istorie, la prima participare în această competiție.

 

Urmează marele derby

Această victorie vine ca o gură de oxigen pentru formația „vulturilor verzi'' care ne-au obișnuit cu un joc destul de bun pentru nivelul acestui eșalon valoric, însă rezultatele pozitive întârziau să apară riscând să afecteze moralul jucătorilor orădeni. După prima victorie în deplasare, logic ar fi să apară una și pe propriul teren, poate chiar în următoarea întâlnire oficială. Etapa viitoare, sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 15:00, pe Stadionul „Iuliu Bodola”, urmează derby-ul bihorean dintre CA Oradea și CSC Sânmartin, echipă care în ciuda problemelor „pandemice'' pe care le întâmpină, pare a fi cea mai în formă dintre cele trei formații bihorene care activează la nivelul Seriei a 10-a din Liga a III-a.

Marcatori : Tudor Balmoș (32 – penalty), Bogdan Bușică (55) / Alin Panti (41), Alexandru Lezeu (51), Cosmin Lețan (58 – penalty), Victor Dobrescu (90).

Progresul Șomcuta Mare: Roșiianu – C. Bud, L. Lang (60 B. Lazăr), Tutuță, Pohl, Pop (79 David), Balmoș, Bușică (73 Răduneață), D. Vultur, Șt. Illeș, M. Lazăr. Antrenor Cristian Bogdan

CA Oradea: C. Verdeș – B. Mintaș, Letan, Panti, Cr. Copil, R. Ardelean, An. Lazăr (74 G. Cherman), Ioviță, C. Roșu, Al. Lezeu (74 V. Dobrescu), M. Hosu (90 Urbanovschi). Antrenori: Florin Fărcaș și Dorin Mihuț.

Arbitri: Dumitru Mormeci – Viorel Pînzaru (Brașov), Tamas Kopriva (Carei).

Observatori FRF: Ion Filipciuc (Suceava), Melian Nădășan (Țaga – Cluj)