Cluburile sportive care nu au aplicat pentru programul voucher de 300 lei pentru copiii cu vârsta între 6 și 15 ani legitimați pentru prima dată după 8 septembrie mai au la dispoziție 12 zile pentru a beneficia de ajutorul guvernamental.

Peste media naţională, dar sub aşteptările DJST Bihor

La inițiativa Ministerului Tineretului și Sportului, Guvernul pune la dispoziția solicitanților 30.000 de vouchere în valoare de câte 300 de lei pentru fiecare sportiv în vederea achiziționării de echipament sportiv. Adică în jur de 700 de tichete pentru fiecare dintre cele 42 de unități administrativ teritoriale din țară. Suficiente, mai ales că tichetele din județe cu cerere mai mică ar putea fi redistribuite spre cele cu mai multe solicitări. Bihorul stă mai bine decât majoritatea județelor din acest punct de vedere, dar sub așteptările conducerii Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Bihor, instituție la care se depun documentele justificative. „Față de media de la nivel național, Bihorul stă ceva mai bine, dar totuși sub așteptările noastre, mai ales după mediatizarea programului în presă, dar și a apelurilor noastre repetate către diverse structuri sportive. Mi-e greu să-i înțeleg pe antrenorii sau conducătorii cluburilor sportive. Cer sprijin cu alte ocazii, iar acum când au ocazia să beneficieze de acest ajutor le e greu să completeze câteva hârtii și să le depună la noi. Mai au timp până pe 30 noiembrie. Înțelegem că e pandemie de Covid-19 și de aici derivă o serie de dificultăți, dar tocmai acest context nefavorabil a făcut să fie acordat acest stimulent pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului într-un cadru organizat”, a declarat Petruț Drăgan , directorul DJST Bihor. Cele mai multe cereri au venit din sfera fotbalului, urmat de baschet, arte marţiale, tir cu arcul etc.

Condiţiile pentru accesarea programului

Sunt eligibili copiii născuți în perioada 1 ianuarie 2005 – 31 decembrie 2014. Beneficiarii vor solicita acordarea voucherului la clubul la care s-au legitimat, prin completarea unei cereri însoțită de unele documente justificative. Pentru a obţine voucherul, solicitantul trebuie să deţină următoarele documente: certificat de naştere al copilului (original şi copie) sau carte de identitate; act de identitate al părintelui sau tutorelui legal care depune cererea (original şi copie); legitimaţie sportivă (original şi copie); declaraţie privind acordul prelucrării datelor cu caracter personal (anexa 4 OMTS 1199); cerere tip pentru acordarea voucherului şi declaraţie pe proprie răspundere (anexa 1 OMTS 1199 din septembrie 2020). Voucherul este valabil şase luni de la data tipăririi. Clubul Sportiv trebuie să fie deținător al Certificatului de Identitate Sportivă (CIS) emis de Ministerul Tineretului și Sportului (MTS).