Una dintre cele opt medalii de argint cucerite de atleţii români la Balcaniada de atletism care s-a desfăşurat recent la Praveţ, în Bulgaria, îi aparţine orădencei Ligia Bara. Sportiva pregătită de Virgil Preda s-a clasat pe locul al doilea în proba de săritură în înălţime.

Performanţa reuşită de Ligia Bara este una importantă având în vedere că sportiva s-a confruntat în ultimul an cu probleme medicale la tendonul lui Ahile. Tot în acest context Ligia, atletă legitimată la CSM CSU Oradea, cucerise titlul de campioană naţională a României la seniori în aceeaşi probă în cadrul Campionatelor Internaţionale ale României care s-au desfăşurat în perioada 7-8 iunie, pe Cluj Arena. Cel de-al treilea titlu naţional consecutiv la săritura în înălţime, seniori, a fost cucerit cu rezultatul de 1,79 metri. Medalia de argint obţinută la Balcaniadă a veit ca urmare a unei sărituri de 1,80 metri. Tot la aceeaşi înălţime depăşise ştacheta şi muntenegreanca Marija Vukovic, dar aceasta a făcut-o din mai multe încercări astfel că i-a fost atribuită medalia de bronz. Aurul competiţiei a ajuns la Mirela Demireva, reprezentanta ţării gazdă, care a sărit 1,91 metri, mult peste adversarele ei.

Locul patru pe naţiuni în clasamentul general

Cu 18 medalii cucerite, dintre care cinci de aur, opt de argint şi cinci de bronz, România s-a clasat pe locul al patrulealea în clasamentul general al Campionatelor Balcanice de atletism care s-au desfăşurat la Praveţ, în Bulgaria. Cea mai valoroasă naţiune în cadrul acestor întreceri a fost Ucraina, aceasta fiind urmată de către Grecia, pe locul al doilea, şi Turcia, pe locul al treilea.