Înainte de plecarea în cantonament, conducerea administrativă şi tehnică a FC Bihor împreună cu jucătorii transferaţi în această pauză competiţională au susţinut o conferinţă de presă la Stadionul Iuliu Bodola. Un joc spectaculos şi eficient care să readucă în număr mare publicul la stadion este principalul deziderat pentru jocurile rămase de disputat din actualul sezon al Ligii a III-a.

„Nu avem interdicţie la promovare”

Preşedintele Kulcsar Sandor, antrenorul principal Florin Fărcaş şi jucătorii Andrei Gal, Tiberiu Serediuc şi Călin Jurj şi-au expus aşteptările pentru sezonul de primăvară. „Dorinţa mea imediată este să aducem spectatorii în tribune. Acest lucru ar fi consecinţa unui joc de calitate prestat de echipa noastră, aducător de rezultate şi chiar de performanţă. Să practicăm un joc plăcut care să aducă lumea la meci ar fi un lucru extraordinar. Alţii se bat cu pumnul în piept că vor să promoveze şi nu arată acest lucru pe teren. Noi ne focusăm pe joc şi ne propunem să câştigăm fiecare meci. În acest sezon nu avem presiunea promovării, dar nici nu avem interdicţie la acest obiectiv, mai ales că au fost rezolvate toate formalităţile din punct de vedere juridic legate de schimbarea denumirii”, a afirmat Kulcsar Sandor.

 

Buget de coada clasamentului

Pe locul 3 cu trei etape înainte de încheierea sezonului regulat, FC Bihor este în coada clasamentului Seriei a 10-a, care reuneşte zece echipe, din punct de vedere al bugetului. „Nu suntem în primele şase, dar realitatea demonstrează că se pot face lucruri frumoase şi cu un buget mai mic. Bineînţeles, nu putem juca la nesfârşit cu aceleaşi salarii, dar cel târziu din vară ne aşteptăm la o situaţie mai bună din acest punct de vedere. Până atunci, ne vom descurca. Nu ne putem compara cu banii pe care-i au Baia Mare, Satu Mare, Zalăul, dar pe plan sportiv am avut motive de bucurie pentru prestaţia echipei noastre. Nu vom avea probleme cu accederea în play-off, iar acolo ne vom juca şansa. Cred în acest lot. Tinereţea, dorinţa de afirmare este atuul nostru”, a mai declarat preşedintele FC Bihor. Clubul orădean se bazează în acest sezon pe aproximativ 250.000 de euro de la Primăria Oradea şi pe câteva contracte „mărunte” de sponsorizare, iar din vară se speră şi la o susţinere din partea Consiliului Judeţean Bihor. Spre exemplu, Victoria Carei, ocupanta locului 10, ultimul, dispune de un buget de aproape 400.000 de euro asigurat de Primărie...

 

 O provocare şi două reveniri

În pregătiri cu FC Bihor din toamna anului trecut, când a încheiat conturile cu Unirea Slobozia, mijlocaşul Tiberiu Serediuc (30 ani) vrea să îşi relanseze cariera la Oradea, unde s-a şi stabilit după căsătorie. „E o nouă  provocare în cariera mea şi abia aştept să ajut echipa cu tot ce pot. Proiectul FC Bihor mi se pare unul ambițios. Îmi doresc să fiu sănătos, să mă pun la punct cu pregătirea fizică în cantonament, să accedem în play-off şi apoi să luăm fiecare meci în parte. Am întâlnit un staff tehnic şi un grup de jucători desăvârşit, dar şi condiţii optime de pregătire, de liga a doua”, a spus Serediuc, fotbalist cu aproape 200 de meciuri în prima ligă.

Fost junior la FC Bihor, fundaşul Andrei Gal s-a reîntors la club ca senior după ce în actualul sezon a jucat la cealaltă echipă bihoreană de Liga a III-a, Lotus Felix. „Sunt bucuros că m-am întors la clubul la care m-am format. Mulţumesc tuturor din club pentru încrederea acordată şi îmi doresc să promovăm. Vreau să ajut echipa să ne atingem obiectivele. Am găsit un grup extraordinar de unit. Vrem să producem un fotbal cât mai plăcut, să readucem lumea într-un număr cât mai mare la stadion”, a precizat Andrei Gal, care a semnat pe un an şi jumătate cu gruparea roş-albastră.

Şi Călin Jurj şi-a făcut o parte a junioratului la FC Bihor şi după o jumătate de sezon la Poli Timişoara s-a reîntors în Liga a III-a la Oradea. „Sunt fericit că după opt ani am revenit la club. Este o a doua revenire acasă. Prima dată a fost când se numea CAO, iar acum pot să spun că am revenit la clubul mamă, la care m-am format. M-am adaptat foarte rapid având în vedere că îi cunosc pe majoritatea jucătorilor. Ne dorim să depășim performanța din sezonul trecut, când am ajuns în faza semifinală a barajului de promovare”, a declarat Jurj.

Pe lista plecărilor figurează Fila Karoly, Andreas Ştiube, Denis Şandro (Sassuolo), Patrick Andraş şi Raul Ardelean, cu menţiune că ultimii doi au fost împrumutaţi la Victoria Carei pe o perioadă de un an şi jumătate, respectiv până în vară.

Cu echipa orădeană nu se mai pregăteşte Mario Balint (17 ani), un junior de perspectivă care, surprinzător, a anunţat că renunţă la activitatea fotbalistică. „Ne-a anunţat că nu mai vrea să joace fotbal. Ne-a suprins decizia lui”, a spus preşedintele Kulcsar.