După ce a trecut trei tururi de calificări, Irina Bara a câştigat şi primul meci de pe tabloul principal la BRD Bucharest Open, turneu dotat cu premii în valoare de 250.000 de dolari.

În turul inaugural, tenismena originară din Ştei, aflată pe locul 151 în ierarhia WTA, a dispus de Viktoriya Tomova (Bulgaria, 128 WTA), cu 6-4, 7-5, după o oră şi 53 de minute de joc. Irina Bara, care a convertit şase din cele zece şanse de break pe care le-a avut, a câştigat astfel prima partidă pe un tablou principal WTA la simplu! În turul 2, Irina o va întâlni pe Polona Hercog (Slovenia, 90 WTA, clasament maxim: 35 WTA / septembrie 2011, 27 de ani), care în primul tur a trecut de Gabriela Ruse. Bara şi Hercog s-au mai confruntat o singură dată, câştig de cauză având jucătoarea bihoreană. Pentru prezenţa în turul secund, Irina şi-a asigurat 30 de puncte WTA şi un premiu în valoare de 3.310 de dolari.

Altfel, Irina Begu, campioana din 2017 de la BRD Bucharest Open, a suferit o înfrângere categorică  în turul 1, împotriva tunisiencei Ons Jabeur, scor 2-6, 1-6. Au mai părăsit rapid turneul bucureştean alte trei românce, Alexandra Dulgheru, Miriam Bulgaru şi Gabriela Ruse.

 În schimb, Mihaela Buzărnescu, favorita numărul 2, a eliminat-o pe muntenegreanca Danka Kovinic, scor 6-2, 6-4.