Nou promovată în primul eșalon handbalistic al României, CSM Oradea și-a consolidat staff-ul tehnic prin cooptarea lui Cosmin Liberț (38 ani), fostul căpitan al echipei orădene, dar şi lotul prin transferul portarului  Adrian Ioan Țenghea (30 de ani).

Ultima oară jucător într-o ligă inferioară din Germania, Liberț îl va seconda pe antrenorul principal George Tăutu, în funcție la echipa de handbal masculin CSM Oradea din vara anului 2018. Cu Tăutu la timonă, echipa a încheiat pe locul 3 atât playoff-ul de promovare al Diviziei A, cât și turneul de promovare/menținere în Liga Națională. Cosmin Liberț va avea ca sarcină principală pregătirea fizică a sportivilor.

„În perioada următoare, CSM Oradea va oficializa și anunța numele jucătorilor pe care va conta în Liga Națională de handbal masculin – ediția 2022/23”, menționează site-ul oficial al CSM Oradea.

Primul transferat este Adrian Ioan Țenghea, care revine în handbalul românesc după o experiență peste hotare. El a apărat buturile echipei Coks, în primul eșalon al Finlandei pe parcursul sezonului competițional 2021/22. Originar din Sighişoara, absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Ecologice București în anul 2015, respectiv posesor al unui masterat în management sportiv în anul 2017, Țenghea are deja o experiență de peste un deceniu în primul eșalon al României.

A terminat junioratul în cadrul Centrului Național de Excelență de la Sighișoara. Adrian a părăsit orașul natal în anul 2009, când a fost legitimat la CSA Steaua București. A petrecut șase ani la gruparea militară, după care s-a transferat la Energia Târgu Jiu, unde a petrecut un an.

În vara anului 2016 s-a alăturat echipei AHC Potaissa Turda, unde a petrecut două sezoane. Același interval de timp l-a petrecut în poarta lui CS Minaur Baia Mare, pentru ca în sezonul 2020/21 să joace la CSM Făgăraș.

Cele mai notabile rezultate din cariera lui Țenghea sunt: finalist EHF Challenge Cup (2017), de două ori medaliat cu bronz în Liga Națională (2017 și 2020), finalist al SuperCupei României (2016), cel mai bun portar al Campionatelor Naționale de juniori (2006 și 2007), convocat la loturile naționale ale României la toate categoriile de vârstă.

Echipa orădeană va debuta în prima ligă pe 27 august, în deplasare, cu CSM București.