Echipa de polo CSM Digi Oradea a transferat doi internaţionali japonezi.  Seiya Adachi (23 ani) şi Yusuke Inaba (18 ani) se vor alătura orădenilor după 15 septembrie şi sunt primii jucători asiatici care vor juca în Superliga Naţională de polo.

Ambii au participat recent cu selecţionata Japoniei la Jocurile Asiatice, încheind competiţia pe locul 2, după Kazahstan. Înalt de doar 1,72 metri, dar rapid, Seiya Adachi a participat la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio de Janeiro şi la CM de la Budapesta 2017. Yusuke Inaba vine de la VK Budva, din Muntenegru, formație alături de care a fost vicecampion național. A fost desemnat cel mai bun tânăr jucător la Liga Mondială din acest an, în care Japonia s-a situat pe locul 4.

Odată cu transferul celor doi japonezi, CSM Digi are cinci poloişti străini în lot. Ceilalţi sunt Stefan Zivojinovic, Aleksa Petrovski (Serbia) și Gustavo de Freitas Guimaraes (Brazilia). În Superliga Naţională de polo pot juca trei "stranieri" într-un meci, dar în cupele europene nu există nicio restricţie în acest sens. În pauza competiţională au plecat de la echipă Gojko Pjetlovic, Marc Roca, Jesse Koopman şi Szabó István.

Echipa orădeană va lua startul în al doilea tur preliminar al Ligii Campionilor, în perioada 28-30 septembrie. Clubul orădean a solicitat să organizeze unul dintre turneele competiţiei europene.