Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor a adoptat o serie de prevederi referitoare la sezonul în curs, dar mai ales la ediţia 2019-2020.

Adunare Generală în ziua finalei Cupei

Adunarea Generală Ordinară din acest an a fost programată în 5 iunie, de la ora 13.00, la Sântandrei. În aceeaşi dată şi tot în comuna de lângă Oradea va avea loc şi finala fazei judeţene a Cupei României pe Stadionul din Sântandrei, cu începere de la ora 17.30.  De menţionat că Echipele pot face propuneri pentru ordinea de zi până în data de 6 mai, orele 12:00, la sediul AJF Bihor.

Supercupa Bihorului deschide sezonul

Forul executiv a mai decis şi datele de începere ale competiţiilor din sezonul competitional 2019-2020: Supercupa Bihorului va avea loc pe 10 august, Cupa României, faza I, pe 11 august, Cupa României faza a a II-a (17-18 august), Liga a 4-a va demara pe 24 august, la fel şi Liga a 5-a, iar campionatele de copii și juniori în 30 august (tot în funcţie de echipele participante).

De asemenea, membrii Comitetului Executiv au mai hotărât modificarea taxelor şi cotizaţiilor din cadrul AJF Bihor,  neindexate din anul 2011. De asemenea, vor fi indexate baremele de arbitraj şi observare, neindexate din 2014, transformate în anul 2017 din bareme nete în bareme brute cu contribuţiile datorate la bugetul statului.

Reomologarea bazelor sportive

O altă problemă analizată vizează reomologarea bazelor sportive din judeţ, conform normelor FRF si MTS şi intocmirea unor cerinţe minime necesare în vederea disputării jocurilor de Liga a 4-a (teren, infrastructura, anexe). Un alt aspect discutat a fost legat de stabilirea modului de completarea a locurilor vacante din Liga a 4-a care ar putea apărea la finalul sezonului 2018-2019. În fine, a fost votată propunerea de reaprobare a statutului din anul 2015, elaborat de FRF, care a fost adoptat în şedinţa Adunării Generale din anul 2016, dar care nu a fost înregistrată la Judecătorie de fosta conducere a AJF Bihor.