Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Bihor a făcut primele precizări legate de competiţiile pe care le organizează după ce Ministerul Tineretului şi Sportului  şi Ministerul Sănătăţii au semnat protocolul privind participarea la competiții sportive cu teste rapide antigen.

Forul fotbalistic salută decizia celor două ministere, dar rămâne rezervat cu privire la data la care ar putea începe campionatele de fotbal. „Sunt încă o serie de necunoscute cum ar fi: Metodologia Protocolului medical publicată în Monitorul Oficial; Protocol defalcat pe fiecare ramură sportivă (decizie FRF); Periodicitatea testărilor (o testare la fiecare joc nu reduce semnificativ costurile față de protocolul medical existent cu testare PCR la 14 zile); Cine monitorizează rezultatele testelor; Adoptarea regulamentelor care este necesar să includă soluții pentru jucători/persoane depistate pozitiv pe parcursul competiției", se menţionează într-un comunicat pe pagina de facebook a AJF Bihor.

În perioada următoare, echipele înscrise în campionat vor fi chestionate pe seama reluării campionatelor. „În această perioadă de criză, AJF Bihor a acționat în sprijinul membrilor afiliați, căutând în permanență soluții pentru reînceperea competițiilor județene, cu respectarea legii și al regulamentelor sportive în vigoare. În cel mai scurt timp, echipele înscrise în competiții vor fi chestionate despre posibilitatea reluării campionatelor cu respectarea normelor care vor apărea în Monitorul Oficial", se mai precizează în informarea AJF Bihor.

Astăzi, de la ora 15.00, este prevăzută o videoconferinţă între conducerile FRF şi AJF pe seama programului competiţional în contextul pandemiei de Covid-19.