Cu 5 înfrângeri consecutive la activ și având o deplasare pe terenul unei formații care ne-a reprezentat țara în cupele europene, echipa de handbal masculin CSM Oradea nu are practic nicio șansă în duelul susținut vineri, de la ora 18.00, pe terenul echipei Potaissa Turda.

Partida, care contează pentru etapa a 5-a din Liga Națională, se va desfășura în Sala Gheorghe Barițiu din Turda. Cu toate că echipa din județul Cluj nu are cel mai fericit start de sezon fiind deja eliminată din cupele europene iar în Liga Națională a acumulat două înfrângeri în 4 etape, Potaissa are șanse minime să se încurce pe propriul teren în fața unei echipe bihorene care s-a prezentat onorabil în duelurile cu echipe puternice ale campionatului, dar atunci când lumea spera să rupă lanțul înfrângerilor, acasă, cu formații aparent abordabile, acest lucru nu s-a mai întâmplat. În acest context căruia îi mai putem adăuga și cele două teste disputate în Arena Antonio Alexe în presezon și în care Potaissa s-a impus de fiecare dată, putem spune că Oradea nu are practic nicio șansă la Turda.

Două formații învinse în precedentele două etape

Clasamentul primei divizii ne arată că Turda ocupă locul al 8-lea cu 2 victorii și 2 eșecuri la activ, în timp ce Oradea este a 13-a clasată cu înfrângeri pe linie în toate cele 5 jocuri disputate. Eșecurile clujenilor au fost surprinzătoare, acestea fiind suferite în ultimele două etape în fața unor echipe precum CSM Focșani, 23-25 chiar în propriul fief, și cu Steaua București, în Capitală, rezultat final 29-24 pentru formația militară care a demonstrat o superrioritate evidentă în această confruntare. În schimb orădenii, atunci când majoritatea suporterilor așteptau obținerea primului succes stagional, în precedenta etapă, au pierdut pe propriul teren, 26-29 cu CSM Bacău, formație care venea în Bihor cu un bilanț negativ în acest debut de sezon. Așadar atât Potaissa cât și CSM Oradea vin la ora acestei partide după înfrângeri dar acest aspect este puțin probabil să influențeze soarta partidei în care echipa din Turda pornește evident cu prima șansă.

„Satelitul” primește vizita echipei Universitatea Craiova

Într-o altă ordine de idei, „satelitul” formației orădene, care activează în Seria C a Diviziei A, va susține primul joc pe teren propriu din acest campionat duminică, de la ora 12.00, la Arena Antonio Alexe acolo unde va primiva vizita echipei Univeristatea Craiova. Partida, care contează pentru etapa a 2-a, va pune față în față două formații care au pierdut jocurile inaugurale ale acestei ediții de campionat. Dacă oltenii au fost învinși în disputa de acasă cu CSU Târgu Jiu, scor 24-25, bihorenii s-a înclinat în deplasare pe terenul echipei Unirea Sânnicolau Mare, rezultat final 31-23 după ce la pauză bănățenii aveau un avans de doar 2 goluri, scor 14-12. Așadar un duel între două formații aflate în căutarea primei victorii. Intrarea spectatorilor la partidele de acasă ale echipei satelit este liberă.